ПригодиТема дня

Керівниця Миколаївської МСЕК приховувала мільйони: три квартири, коштовності і російський паспорт

СБУ знайшла понад 450 тисяч доларів та паспорт рф у її сина

Цей материал також доступний

Черговий корупційний скандал розгортається в Миколаєві: Служба безпеки України викрила керівницю Миколаївського обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) на масштабних фінансових зловживаннях. Виявлені під час обшуків величезні суми готівки та приховані активи стали справжнім шоком.

Понад півмільйона доларів у таємних сховках

Співробітники СБУ провели обшуки за кількома адресами, пов’язаними із фігуранткою. Найбільший “улов” очікував правоохоронців у квартирі її сина — студента-інтерна, де було виявлено 450 тисяч доларів та значну кількість ювелірних прикрас. Саме у цій квартирі вони знайшли і ще один важливий “документ” — паспорт громадянина рф, який належав молодику.

За наявною інформацією, син чиновниці отримав російське громадянство у колишньому генконсульстві рф в Одесі ще до початку повномасштабного вторгнення в Україну. Цей факт ставить під питання його лояльність до держави в умовах війни та подальші дії його матері.

Приховані квартири та підозрілі доходи

Як з’ясувалося, для приховування значних сум нелегальних доходів, керівниця МСЕК оформила на свого сина три квартири, які не були відображені у жодній з її фінансових декларацій. При цьому, в період із 2015 по 2023 роки, чиновниця офіційно декларувала суми, які ледве досягали 2 млн грн. Ця цифра суттєво контрастує із фактичними активами, які знайшли під час обшуків.

Інвалідність для пільг

Але і це ще не все. У 2023 році жінка вирішила “оптимізувати” свої можливості отримання державних виплат. Вона оформила собі та своєму сину 2-гу групу інвалідності, що дало можливість отримувати додаткові соціальні пільги від держави. Це ще більше підкреслює масштаб зловживань, на які вона йшла, користуючись своїм службовим становищем.

Наразі правоохоронці готують повідомлення про підозру, а слідчі дії тривають для з’ясування всіх деталей злочину та можливих співучасників. Комплексні заходи з викриття корупційної діяльності посадовиці проводилися під керівництвом Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button