ПригодиСуспільствоТема дня

Шокуючий скандал: МОЗ скасувало інвалідність 74 військовозобов'язаним, викрито корупційну схему

Хмельницький МСЕК під прицілом перевірок

Цей материал також доступний

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) в результаті масштабних перевірок скасувало рішення про встановлення інвалідності 74 військовозобов’язаним чоловікам. Це стало наслідком рішення Ради національної безпеки і оборони від 30 серпня 2023 року, яка зафіксувала численні порушення у військово-лікарській експертизі.

Про це йдеться у відповіді МОЗ на запит Українських Новин.

Перевірки проводилися у рамках правового режиму воєнного стану, і лише за період з 27 вересня по 10 листопада 2023 року було розглянуто 53734 справи, з яких 781 справа була обрана для перегляду. Крім того, за іншою перевіркою, що стосувалася чоловіків віком від 25 до 50 років, було розглянуто 37891 справу, з яких 543 справи відібрали для додаткового розслідування.

Під час перевірки виявлено 3 146 сумнівних рішень, після чого 74 справи переглянуто і рішення про інвалідність скасовано. У 38 випадках ІІ групу інвалідності було замінено на ІІІ групу, а у 36 випадках інвалідність взагалі було знято.

Проти Хмельницької медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) зараз ведеться кримінальне розслідування. Правоохоронці виявили, що голова центру разом із сином сприяли оформленню інвалідності для чоловіків, які намагалися ухилитися від служби. Під час обшуків у них знайшли 6 мільйонів доларів США готівкою.

Ця ситуація спричинила величезний резонанс, оскільки до схеми виявилися причетними також 50 прокурорів Хмельниччини, включно з обласним прокурором Олійником, які оформили собі інвалідність, намагаючись уникнути мобілізації.

Президент Володимир Зеленський вже відреагував на ці скандали, скликавши засідання Ради національної безпеки та оборони для обговорення проблеми фальшивих інвалідностей.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button