Суспільство

Миколаїв тестує новітню технологію для відновлення труб

Миколаїв тепер ремонтує каналізацію полімерною "панчохою": швидко, ефективно та економно

Цей материал також доступний

У Миколаєві впровадили нову технологію для ремонту каналізаційних труб – метод «полімерної панчохи». Вперше його застосували на каналізаційному колекторі на вулиці Колодязній, і результати вражають.

За словами директора МКП «Миколаївводоканал» Бориса Дуденка, полімерний рукав – це справжній прорив у ремонті комунікацій на складних ділянках. Технологія дозволяє відновлювати пошкоджені труби швидко, без порушення дорожнього покриття, і забезпечує надійність трубопроводів щонайменше на 50 років.

«В стару трубу заводиться полімерний рукав. Під дією ультрафіолету та пару великого тиску він твердне і значно продовжує строк служби трубопроводу», – пояснив Дуденко.

Серед переваг технології, як зазначив директор підприємства, не лише швидкість і надійність, а й економія коштів.

«Це набагато дешевше, ніж повна заміна трубопроводів», – додав він.

Технологію до Миколаєва привезла данська компанія Per Aarsleff, яка також провела навчання для фахівців «Миколаївводоканалу». Фінансування закупівлі обладнання здійснив Світовий банк.

Міський голова Олександр Сєнкевич підкреслив важливість цієї співпраці, адже через війну в Миколаєві постраждали значні частини водопровідної та каналізаційної мережі. Він також висловив сподівання на подальше партнерство з Per Aarsleff, яке дозволить не тільки ремонтувати труби в Миколаєві, а й пропонувати послуги в інших містах України.

«У подальшому «Миколаївводоканал» зможе заробляти на цій технології, виконуючи подібні роботи в інших містах», – зауважив Сєнкевич.

Співпраця з данською компанією допоможе Миколаєву не лише швидше відновити водопостачання, а й вивести «Миколаївводоканал» на новий рівень ефективності.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button