ПригодиСуспільство

Герой з Миколаївщини: Як Сергій врятував себе після вибуху на міні

Завдяки знанням тактичної медицини військовий з Первомайська врятував собі життя після підриву на міні

Цей материал також доступний

Сергій, військовослужбовець з Первомайська, більш відомий серед побратимів як Рік, вижив після важкого поранення, яке сталося під час виконання бойового завдання. Чоловік підірвався на замаскованій міні, внаслідок чого втратив праву ногу до коліна. Після вибуху російські військові почали обстрілювати місцевість, але Ріку вдалося сховатися та врятуватися завдяки навичкам тактичної медицини.

Як повідомили 15 жовтня у 41-й окремій механізованій бригаді, Сергій зумів накласти турнікет і зупинити сильну кровотечу. Після цього він зміг сховатися в рів, звідки розпочав небезпечний шлях до порятунку.

“Сергій повз, намагався кульгати на карачках та у повний зріст, спираючись на гілляки. Від болю та втоми падав і мусив знову повзти. Боєць дуже хотів пити, але там не було водойми”.

Близько кілометра Сергій подолав через складну та невідому місцевість. Після кількох годин виснажливого шляху, його помітив побратим із псевдо Малиш, який допоміг Сергію дістатися до реанімобіля.

Зараз Рік готується до протезування. Він висловлює вдячність своїм інструкторам з тактичної медицини, які дали йому знання та навички, що допомогли вижити у надзвичайно важкій ситуації.

“Медики відзначили професіоналізм воїна, який уміло допоміг собі та уникнув максимально важких наслідків від поранення”.

Незважаючи на травму, Сергій має намір повернутися до побратимів і закликає усіх військових і цивільних не нехтувати навчанням тактичної медицини. Вона може врятувати життя — і це він знає з власного досвіду.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button