Політика

Громадяни КНДР зможуть подорожувати — з війною в Україну

Зеленський заявив про "фактичне включення" Північної Кореї у війну на боці Росії

Цей материал також доступний

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що 14 жовтня на засіданні Ставки Верховного головнокомандувача обговорювали питання щодо “фактичної участі” Північної Кореї у війні проти України, яку веде росія. Про це глава держави зазначив у своєму зверненні.

“Провів Ставку. Було кілька важливих питань. Серед ключових — доповідь розвідувальних служб, зокрема Служби зовнішньої розвідки та ГУР, щодо планів Росії на осінньо-зимовий період. Все розглянули доволі детально. Фактично йдеться про залучення Північної Кореї до війни. Окрім того, обговорили взаємодію Росії з іншими країнами, які, на жаль, сприяють затягуванню війни. Також розглянули зовнішньополітичний аспект: наші відносини з партнерами та можливі кроки, які допоможуть Україні оборонятись та досягати результату”, — заявив Зеленський.

Крім цього, президент проінформував, що заслухав доповідь віцепрем’єрки Юлії Стефанішиної щодо переговорів у Вашингтоні та інших столицях, проведених на рівні команд з питань геополітичної частини плану перемоги України.

Зеленський зазначив, що українські військові співпрацюють з партнерами на різних рівнях щодо військових аспектів, і цього тижня Україна представить в Європі стратегію, спрямовану на примушення росії до справедливого завершення війни. Президент також додав, що план перемоги буде представлений публічно разом із першими відгуками від партнерів, наголосивши на необхідності максимальної підтримки.

Нагадаємо, 13 жовтня Зеленський заявляв, що росія та Північна Корея активізували свої відносини. Окрім постачання зброї, яку використовують проти України, йдеться також про “передачу людей” для участі в російських військових діях.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button