Пригоди

"Послуги" лікарки і фельдшера коштували до $7,8 тисяч – заробили майже ₴8 мільйонів!

Як лікарка та фельдшер на Хмельниччині заробили мільйони, допомагаючи "отримати" інвалідність

Цей материал також доступний

На Хмельниччині розкрили схему незаконного оформлення інвалідності, в якій брали участь лікарка-невролог та фельдшер. Вони налагодили систему, яка приносила їм значний дохід, допомагаючи клієнтам отримати статус інваліда без фактичного лікування.

Суть схеми та розцінки на “послуги”

Фельдшер займався пошуком клієнтів, які хотіли отримати групу інвалідності. Потім лікарка оформляла їх на стаціонарне лікування до неврологічного відділення, хоча самі “пацієнти” не перебували в лікарні. В результаті таких махінацій видавалися медичні документи, які слугували підставою для встановлення інвалідності.

За такі “послуги” брали від $3,6 тисяч до $7,8 тисяч з одного клієнта, що дозволило зловмисникам заробити майже ₴8 мільйонів.

Результати обшуків і затримання

Під час обшуків правоохоронці вилучили:

  • $182 тисяч;
  • понад 6,5 тисяч євро;
  • чорновики, медичну документацію та мобільні телефони.

Фельдшера було затримано на гарячому під час отримання грошей. Суд вже обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Клопотання щодо лікарки поки що розглядається в суді. Правоохоронці також перевіряють, чи причетні до злочину інші працівники МСЕК.

Історія з керівницею МСЕК

Це вже не перший випадок на Хмельниччині. Раніше тут була викрита схожа схема, організована керівницею МСЕК та її сином, де також незаконно оформлювали інвалідність і заробляли на цьому мільйони доларів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button