Пригоди

Тривожне посилення наступу РФ на півдні України

Російська армія прориває оборону ЗСУ на Запоріжжі: загроза посилення наступу

Цей материал також доступний

Російські окупанти відновили тактичні наступи на півдні України, на межі Донецької і Запорізької областей, зокрема в районі села Левадне. За даними Інституту вивчення війни (ISW), війська РФ в цьому районі змогли прорвати українську оборону.

У новому зведенні ISW зазначено, що 12 і 13 жовтня підрозділи 336-ї окремої бригади морської піхоти Балтійського флоту та 394-го мотострілецького полку РФ почали наступальні дії біля Левадного, що розташоване на південний захід від Великої Новосілки. Російські «воєнкори» стверджують, що їхні війська вже захопили Левадне і просунулися до південної околиці Новодарівки. Однак, за даними ISW, підтверджень цих заяв поки що немає.

Аналітики ISW вказують, що останні досягнення РФ не є частиною масштабної наступальної операції. Схоже, що активність окупантів має за мету відволікти українські сили від основного фронту в Донецькій області та утримати їх на лінії фронту на півдні України.

Крім того, ISW зазначає, що активізація російських сил у менш активних ділянках фронту в Запорізькій області може сприяти посиленню тиску на трасу Т-0518, яка з’єднує Велику Новосілку з іншими важливими логістичними пунктами. Це дозволило б росіянам посилити свої позиції для подальшого наступу.

У разі успіху окупантам доведеться захопити Велику Новосілку, щоб відкрити шлях на Т-0518 і спробувати оточити українські війська на заході Донецької області. Однак ISW не спостерігала поки значного скупчення російських військ у цьому районі, що свідчить про обмежений масштаб наступу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button