Суспільство

Новий порядок отримання повісток: чоловікам дається лише три дні, інакше — штраф до 25,5 тисяч гривень

Кабінет Міністрів ухвалив зміни

Цей материал також доступний

Кабінет Міністрів ухвалив зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку, прирівнявши термін зберігання повісток від ТЦК до судових повісток. Відтепер чоловікам, які отримали рекомендований лист з позначкою «Повістка ТЦК», надається лише три дні для отримання його з поштового відділення. У разі невиконання цього обов’язку на чоловіків чекатиме штраф від 17 тисяч до 25,5 тисяч гривень.

Як повідомляє “Судово-юридична газета”, у випадку, коли повістка не забрана протягом визначеного строку, це вважається належним повідомленням, після чого ТЦК має право винести постанову про штраф.

Як фіксується належне повідомлення

Згідно з новими правилами, належним підтвердженням оповіщення є:

  • День отримання поштового відправлення — дата фіксується в системі оператора поштового зв’язку.
  • Відмова отримати лист — на повідомленні ставиться відмітка про відмову.
  • Відсутність за місцем проживання — якщо адресата немає за вказаною адресою, працівник поштового зв’язку залишає повідомлення про лист.

Якщо адресат не з’явиться на пошту протягом трьох робочих днів, оператор повертає лист відправнику з відміткою про відсутність адресата, що є достатньою підставою для штрафу. В разі відмови підписати відмову від листа, поштовий оператор також фіксує цей факт і повертає лист.

За даними “Укрпошти”, станом на 10 жовтня на доставлення передано понад 20 тисяч повісток, а до кінця року уряд планує вручити близько 900 тисяч.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button