ПригодиСуспільствоТема дня

Кім про обстріли Миколаївщини: росіяни бʼють по складах і фермах, але не по цілям

ВІДЕО

Цей материал також доступний

Начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів про зміну тактики російських обстрілів області: тепер ворог б’є не лише по прифронтових громадах, але й по нових територіях, завдаючи шкоди критичній інфраструктурі.

В ефірі телемарафону Кім повідомив, що російські війська продовжують регулярні атаки на Куцурубську та Очаківську громади, але тепер у їхньому прицілі опинилися Баштанський і Миколаївський райони, Снігурівська громада, а також саме місто Миколаїв та його околиці.

“Ворог продовжує щодня обстрілювати Куцурубську та Очаківську громади, але зараз перейшов до атак на інші території, зокрема Баштанський та Миколаївський райони, Снігурівську громаду, місто Миколаїв і його околиці,” — зазначив Кім.

Велика частина ударів спрямована на об’єкти критичної інфраструктури. Мета агресора — залишити регіон без електрики та тепла. Проте, через погану розвідку, російські військові часто б’ють по цивільним об’єктам, включаючи фермерські господарства.

“Перше, вони націлені на об’єкти критичної інфраструктури, щоб позбавити нас світла і тепла. Друге, вони намагаються вражати військові цілі, але через погану розвідку потрапляють по фермерських угіддях,” — підкреслив начальник ОВА.

За його словами, останнім часом обстріли зачіпають і склади, де, як вважають росіяни, можуть бути військові об’єкти. Однак це часто призводить до ураження цивільних приміщень.

“То по складу алкоголю попали. Просто бʼють по великих складах, де теоретично щось може бути, без розбору,” — розповів Кім.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button