ПригодиТема дня

Постраждалі діти та службове розслідування: наслідки аварії тролейбуса в Миколаєві

Поліція висунула підозру водію тролейбуса

Цей материал також доступний

КП “Миколаївелектротранс” ініціювало службове розслідування обставин аварії тролейбуса, що сталася 11 жовтня на проспекті Центральному. Подія викликала значний резонанс, адже під час інциденту постраждало шестеро осіб, включно з дітьми. Внаслідок цього керівництво відсторонило водія тролейбуса від виконання обов’язків до з’ясування всіх обставин.

Пресслужба “Миколаївелектротрансу” повідомила, що у водія, згідно з результатами аналізів, не було виявлено жодних ознак алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Це означає, що аварія могла статися не через вплив сторонніх речовин, а, ймовірно, через інші фактори, які наразі розслідуються.

Поліція висунула підозру водію тролейбуса

У свою чергу, Миколаївська поліція вже встигла висунути водію підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України – “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами”. За цією статтею передбачається покарання у вигляді обмеження волі до трьох років.

Поліція зазначила, що аварія сталася о 7:15 ранку, коли тролейбус рухався по проспекту Центральному і з невідомих поки причин врізався в електричний стовп. Внаслідок зіткнення тілесні ушкодження отримали 15 пасажирів, серед яких троє неповнолітніх у віці від 12 до 14 років.

Стан постраждалих

Станом на вечір 12 жовтня у лікарні перебувають дві жінки, яким було надано необхідну медичну допомогу. З представниками постраждалих на зв’язку комунальне підприємство, яке заявило про готовність сприяти їх лікуванню. Решта пасажирів отримали рекомендації лікарів і лікуються амбулаторно.

Реакція керівництва “Миколаївелектротрансу” на інцидент

Керівництво КП висловило подяку містянам за підтримку та співчуття. Вони запевнили, що колектив “Миколаївелектротрансу” продовжує працювати над покращенням безпеки пасажирів, проте деякі коментатори висловили зауваження щодо рівня кваліфікації водіїв, зокрема молодих кадрів. У відповідь на ці звинувачення на підприємстві наголосили, що всі їхні водії пройшли належну підготовку:

“Ми проводили та продовжимо проводити роботу з підготовки нових водіїв, оскільки в цьому дійсно є потреба. Досвідчені водії не прилетять до нас з Марсу. Наші водії – це здебільшого миколаївці, які щоденно працюють для вас, щоб ви могли їхати у своїх справах на тролейбусі чи трамваї”.

Підприємство заперечує всі звинувачення щодо непрофесійності своїх працівників, відзначаючи, що кожен водій має відповідне свідоцтво для роботи на громадському транспорті. Представники підприємства наголосили, що без кваліфікованих водіїв неможливо було б забезпечити нормальну роботу громадського транспорту в Миколаєві.

Висновок і подальші кроки

На підприємстві зазначили, що всі співробітники повинні проявляти високий рівень відповідальності в подібних ситуаціях, і висловили сподівання на якнайшвидше одужання постраждалих.

“У цій ситуації ми також хочемо подякувати всім, хто щиро розділяє наші переживання з приводу того, що сталося. Ваша підтримка для нас дійсно важлива, оскільки колектив “Миколаївелектротрансу” за останні роки багато зробив для того, щоб покращити пасажирські перевезення в Миколаєві”.

Ця ситуація залишила значний резонанс у суспільстві, і громадськість Миколаєва уважно стежить за ходом розслідування. Жителі міста чекають на результати службового розслідування та сподіваються, що подібні інциденти більше не повторяться.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button