Суспільство

Мобілізація старше 50: коли насправді вас можуть призвати

ЗСУ не прагнуть мобілізувати чоловіків старше 50 років: названо два винятки

Цей материал також доступний

Народний депутат від партії “Слуга Народу” та член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Федір Веніславський заявив, що бойові підрозділи Збройних Сил України вважають мобілізацію чоловіків старше 50 років неефективною через проблеми зі здоров’ям та фізичною підготовкою. Про це він повідомив в інтерв’ю для РБК-Україна.

За словами депутата, така вікова категорія стикається з труднощами, пов’язаними з віковими обмеженнями та станом здоров’я:

“Бо за віковими показниками, станом здоров’я та фізичною підготовкою вони (чоловіки віком за 50) нездатні виконувати бойові завдання. Тому є розуміння у Генштабу [ЗСУ], що мобілізувати їх немає сенсу”, — наголосив Веніславський.

Водночас, він зауважив, що існує два винятки, коли мобілізація чоловіків віком за 50 років можлива:

  1. Дефіцитна військова спеціальність: Якщо чоловік має рідкісну або необхідну спеціальність, яка є в дефіциті в армії, його можуть залучити до служби.
  2. Служба у тилу: Громадяни цієї вікової категорії можуть виконувати завдання на посадах у тилу — як, наприклад, кухарі або ремонтники.

Веніславський додав, що мобілізація чоловіків віком за 50 років відбувається “дуже рідко” і є обмеженою через їхній стан здоров’я та фізичну підготовку.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button