ПригодиСуспільство

Операція ЗСУ в Курській області може стати ключем України до перемоги, — Foreign Policy

Київ продемонстрував слабкість ядерних погроз Кремля: Українські війська в Курській області РФ

Цей материал також доступний

Важливість операції ЗСУ в Росії: західні ЗМІ підкреслюють, що операція Сил оборони України на території Курської області РФ надає Києву значну політичну перевагу. Навіть якщо територія не буде утримана, цей крок може стати ключовим на майбутніх перемовинах, підсилюючи позиції України на дипломатичному рівні.

Видання Foreign Policy акцентує увагу на тому, що вторгнення в Курську область відбулося на тлі очікувань Президента Володимира Зеленського щодо можливого дозволу від західних партнерів на використання далекобійної зброї на території Росії. Втім, Вашингтон залишився на своїй позиції, відмовляючи Києву в цій можливості. Проте збільшення виробництва власної зброї дозволяє Україні завдавати ударів по російському тилу, що лише додає тиску на Кремль.

За даними видання, вторгнення в Курську область відволікає російські ресурси від бойових дій на сході Донеччини, де РФ продовжує наступальні дії, незважаючи на великі втрати. Як пишуть журналісти, українська оборона на сході поступово знижується під вагою численних атак, проте відведення частини російських сил може полегшити ситуацію для захисників.

“[Українська] оборона на сході поступово згинається під вагою, здавалося б, нескінченних “м’ясних штурмів” російських військ на виснажені українські оборонні позиції”, — повідомляє Foreign Policy.

Можливості та наслідки операції в Курській області

ЗМІ вказують, що окупація території Росії дозволяє Україні зберігати стратегічну перевагу. Якщо Київ утримає позиції та конфлікт заморозиться на нинішніх лініях фронту, то Москва не зможе заявити про свою перемогу, адже українські війська будуть присутні на російській території.

За даними видання, на Заході зростає кількість прихильників мирних перемовин між Україною та РФ, проте ні Київ, ні Москва не поспішають робити поступки, які б задовольнили обидві сторони. Операція ЗСУ в Курській області може надати Україні нові аргументи для майбутніх переговорів та навіть стати можливим фактором для обміну окупованих Росією українських територій.

Попри це, значна більшість українців категорично проти територіальних поступок на користь РФ, хоча деякі розглядають можливість обміну російської території на українські окуповані регіони.

“Українська операція в Курській області [РФ] продовжує перебувати під загрозою. Та навіть у разі невдачі, цей прецедент може зіграти вирішальну роль у майбутньому завершенні війни [саме] на користь Києва”, — зазначають аналітики Foreign Policy.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button