Пригоди

Удар по серцю російської оборони: ЗСУ знищили надсучасну станцію "Небо-М"

Вартість однієї такої станції складає близько 100 мільйонів доларів

Цей материал також доступний

Українські військові знищили рідкісну радіолокаційну станцію Росії: як це вплине на хід війни

Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач групи Інформаційний опір, під час ефіру на Radio NV прокоментував важливість знищення російської радіолокаційної станції «Небо-М» силами ЗСУ за допомогою ракет ATACMS. На думку експерта, це була одна з найсучасніших радіолокаційних станцій у розпорядженні рф:

«Вартість однієї такої станції складає близько 100 мільйонів доларів, тому для російської армії це серйозний фінансовий збиток. Крім того, вони виробляються дуже повільно, оскільки мають багато елементів західного виробництва, які зараз Росії важко отримати через санкції. Їх поставки можливі лише через контрабанду».

Коваленко наголосив на важливості цього удару, пояснивши, що станції «Небо-М» важко помітити, оскільки вони використовують технології зниження помітності:

«Ці станції працюють в умовному стелс-режимі і забезпечують ефективну роботу російської ППО. Вони фіксують загрози в повітрі, як балістичні, так і крилаті ракети. Їх знищення — це удар не тільки по обороні, але й по спроможностях ППО РФ в цьому районі спостерігати за повітряним простором».

ЗСУ підтвердили удар по російській станції 3 жовтня, коли підрозділи ракетних військ застосували балістичні ракети ATACMS. Генштаб зазначив, що знищення «Небо-М» створить сприятливий повітряний коридор для ефективного використання ракет Storm Shadow та SCALP-EG.

Оглядачі також нагадують, що серійне виробництво «Небо-М» розпочалося лише у 2012 році, і її втрати є значущими для РФ через обмежений обсяг постачання та складність виробництва.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button