СуспільствоТема дня

Дорожче не буде, але і безкоштовно не зробимо, - мер про ціну поїздок на тролейбусі

Мрія про безкоштовний транспорт: у Харкові можна, а в Миколаєві – ні. ВІДЕО

Цей материал також доступний

В Корабельному районі Миколаєва, біля зупинки “Казка” по вулиці Айвазовського, 4 жовтня 2024 року мер Олександр Сєнкевич відповів на питання кореспондентки Кorabelov.info щодо ціни на проїзд у тролейбусі та складнощів, з якими стикаються місцеві жителі під час поїздок у вечірній час.

Проїзд не подорожчає, але й безкоштовним не стане

Наразі вартість проїзду в тролейбусі в Миколаєві становить 7 грн, якщо сплачувати через QR-код, та 8 грн – готівкою. На запитання про можливість підвищення ціни, Сєнкевич запевнив, що найближчим часом місто не планує збільшувати цей тариф.

Мер зазначив, що ідея безкоштовного проїзду, яку реалізували в Харкові, поки не може бути впроваджена в Миколаєві. Причина – обмежений міський бюджет, який не дозволяє компенсувати витрати на електроенергію та утримання транспорту.

“Не планується. В нас же не такий бюджет, як у Харкова, тому ми не можемо. У нас електроенергія підвищується, підприємство дотаційне, тому не плануємо ми робити безкоштовний проїзд“, – каже Олександр Сєнкевич.

Найбільша проблема – нестача водіїв

Жителі Корабельного району постійно скаржаться на те, що ввечері важко дістатися додому з інших районів міста через брак транспорту. Сєнкевич у відповідь на це нагадав, що місто має труднощі з водіями. Він підкреслив, що одиниць транспорту в Миколаєві достатньо, але проблема полягає саме в нестачі кадрів.

“Зараз важко взагалі з транспортом: відсутність водіїв… У нас зараз транспорту більше, ніж було раніше, але зараз – проблема з водіями”, – вкотре зазначив мер.

Щоб вирішити цю проблему, у Миколаєві проводять активне навчання майбутніх водіїв на базі двох підприємств – “Миколаївелектротранс” та “Миколаївпастранс”. Програма включає офіційне працевлаштування, стипендії під час навчання та конкурентну заробітну плату після завершення курсу.

Мер особливо наголосив, що місто активно запрошує на навчання жінок, підкресливши, що робота водія пасажирського трансплорту є безпечною і престижною:

“Ми запрошуємо всіх, але особливо жінок. Хтось боїться їздити на тролейбусі… Навчимо, і будете ще після цього дуже крутими водіями”.

Тож, вирішення потребує часу та залучення нових кадрів. А поки що проблеми з перевезенням мешканціва Корабельного району у вечірній час залишаються актуальними.

Дізнайтеся, що ще міський голова пообіцяв місцевим мешканцям:

Жителі реагують на новий тролейбусний маршрут по-різному. Хтось радіє, хтось вважає цей маршрут трохи “безтолковим”:

Нагадаємо, ми писали:

Раніше повідомлялося, що міська влада планує будівництво нової тролейбусної лінії від автовокзалу до Широкобальського шляхопроводу.

“Планується в нас також будівництво тролейбусної лінії від автовокзалу до кульбакинського мосту“, – зазначив Сєнкевич 4 жовтня, перебуваючи в Корабельному районі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button