ПригодиТема дня

Замість звичайної пошти - наркотики: група з Миколаєва та Одеси поширювала амфетамін по всій Україні

Вилучено наркотиків на 15 мільйонів гривень

Цей материал також доступний

Поліція викрила небезпечну злочинну групу, яка займалася виробництвом і збутом амфетаміну в особливо великих розмірах. Головною фігуранткою стала 19-річна мешканка Миколаєва, яка разом із двома спільниками з Одеси та Вінниці організувала потужний канал збуту наркотиків.

Як діяла схема?

За даними поліції, 40-річний одесит та 43-річний вінничанин у спеціально обладнаних лабораторіях виготовляли психотропні речовини. Далі наркотики поштовими відправленнями доставлялися спільниці, яка виступала у ролі кур’єра. Вона отримувала амфетамін, фасувала його та розповсюджувала по різних містах за вказівками, які надходили через Telegram.

Для того, щоб уникнути викриття, учасники групи постійно змінювали свої засоби зв’язку, транспорт, мобільні номери та місця фасування наркотиків. Усі фінансові операції вони здійснювали через криптовалюту, що ускладнювало відстеження їхньої діяльності.

Що вилучили під час обшуків?

У результаті проведених обшуків правоохоронці виявили величезні запаси наркотиків та хімічних речовин для їх виготовлення:

  • 32 кг амфетаміну, з яких 27 кг у рідкому стані,
  • 300 г канабісу,
  • 1 350 літрів кислоти,
  • 1000 літрів прекурсорів,
  • 10 кг метиламіну,
  • 8 кг каустичної соди,
  • 23 кг боргиду,
  • та велике лабораторне обладнання.

Загальна вартість вилученого майна на чорному ринку складає приблизно 15 мільйонів гривень.

Покарання для злочинців

Зловмисників затримали у порядку ст. 208 КПК України, і їм вже оголосили підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 307 КК України. За такі злочини передбачене покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років із конфіскацією майна. На сьогодні всім трьом підозрюваним суд обрав запобіжні заходи. Двоє залишаються під вартою без права на заставу, а третьому призначили можливість внесення застави у розмірі 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Розслідування триває.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button