Пригоди

Росіяніну, який катував мешканців Миколавщини, оголосили про підозру, але поки що не затримали

Слідчі завершили розслідування щодо командира РФ, який катував цивільних на Баштанщині

Цей материал також доступний

Правоохоронні органи завершили розслідування щодо 32-річного командира розвідувальної роти російської армії, який під час окупації Баштанського району Миколаївщини чинив насильство над місцевими жителями. За даними поліції, військовий РФ належить до 205-ї окремої мотострілецької козацької бригади.

У червні, вересні та жовтні 2022 року цей окупант тримав у полоні чотирьох цивільних у селах Баштанського району. Він застосовував до них фізичне та психологічне насильство, принижуючи честь і гідність українців. Один із полонених зазнав погроз зґвалтуванням, коли кат намагався отримати інформацію про колишніх учасників АТО (ООС) та їхню взаємодію з ЗСУ.

Розслідування встановило, що злочини були вчинені за попередньою змовою з іншими військовими РФ. У липні цього року, за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури, йому заочно оголошено підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України — жорстоке поводження з цивільним населенням в умовах збройного конфлікту.

Наразі досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт передано до суду. Військовому РФ загрожує до 12 років позбавлення волі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button