ПолітикаСуспільство

Пастка перемир’я: як Захід помилково дає Путіну шанс продовжити війну

Перемир’я в Україні призведе до затяжної війни: Захід повинен діяти рішуче, а не шукати компроміси з Путіним — Bloomberg

Цей материал також доступний

У своїй статті від 30 вересня видання Bloomberg попереджає, що нинішнє перемир’я в Україні лише посилить режим Володимира Путіна, послабить Київ і призведе до ще більш тривалої війни. Захід повинен виробити “кращий план”, який допоможе зберегти сильну Україну на міжнародній арені і змусити Путіна піти на поступки.

Про “план перемоги” Володимира Зеленського поки відомо небагато, але він чітко дав зрозуміти, що лише сильна Україна зможе змусити Путіна сісти за стіл переговорів.

“Певною мірою він правий. Поки Путін вірить, що зможе пережити підтримку України Заходом, його війна на виснаження триватиме,” — йдеться у матеріалі.

У виданні підкреслюють, що з початку війни поранення або смерть отримали близько мільйона людей. Конфлікт змусив тисячі українців залишити свої домівки, зруйнував будинки та інфраструктуру, що, у свою чергу, призвело до нової хвилі геополітичної нестабільності.

“Імпульс “умити руки” — прийняти умови Путіна, зупинити бійню та запобігти подальшій ескалації — зрозумілий,” — визнають журналісти. Однак вони наголошують, що Путін неодноразово робив вигляд, що готовий до переговорів, аби лише виграти час. Його умови залишаються неприйнятними: відмова України від претензій на Крим і чотири регіони, а також відмову від вступу до НАТО.

Навіть більше, Кремль веде підготовку до нових бойових дій, скуповуючи зброю і технології у “країн-ізгоїв”, а Росія повністю перевела економіку на військові рейки.

“Яким би бажаним не було припинення вогню, воно спричинило б величезні ризики для України,” — попереджають у статті. Перемир’я дозволить Москві мобілізувати нові сили, підготувати нові атаки та відновити запаси зброї. Це загрожує тим, що Кремль використає паузу для планування нових нападів.

Західні союзники України також можуть скористатися перемир’ям, щоб скоротити фінансову допомогу Києву, що стане ще однією серйозною загрозою для України. Путін давно робить ставку на втому Заходу і пасивність власного народу.

“Будь-яке суттєве скорочення фінансування України зараз лише надихне Путіна,” — підкреслюється у матеріалі.

Для того, щоб зірвати плани Кремля, Захід повинен зміцнювати ППО України, збільшити постачання зброї та боєприпасів, а також дозволити удари по окупованих територіях далекобійними ракетами. Окрім того, необхідні надійні гарантії безпеки для України, які зможуть стримати Росію від подальшої агресії.

Видання зазначає, що Путін неодноразово порушував свої обіцянки, тому будь-які домовленості з ним можуть бути легко зламані, якщо це вигідно для Кремля.

“Без належних запобіжних заходів припинення вогню не припинило б війну, а лише затягнуло б її,” — резюмують журналісти.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button