Пригоди

Знайдені небезпечні міни у Миколаєві! Чиновники та DCA продовжують обстеження територій

У Миколаєві відбулась нарада щодо гуманітарного розмінування

Цей материал також доступний

У Миколаєві відбулася нарада з представниками гуманітарної організації DCA, під час якої обговорили технічне обстеження території міста з метою виявлення вибухонебезпечних предметів.

Провів захід перший заступник міського голови Віталій Луков, у ньому також взяли участь керівники районних адміністрацій міської ради.

DCA є оператором гуманітарного розмінування та має сертифікат на відповідну діяльність. З червня поточного року організація працює у нашому місті – її фахівці перевіряють локації, які є потенційно небезпечними, оскільки зазнавали обстрілів з боку російських агресорів.

Іван Кубрак, представник DCA, розповів, що організація вже провела технічне обстеження 11 територій, ще раніше 15 локацій перевірило ДСНС. У підсумку на 8 виявлено вибухонебезпечні предмети.

«Місця виявлення вибухонебезпечних предметів промарковано попереджувальними знаками “НЕБЕЗПЕЧНО МІНИ”. Їх буде розміновано силами DCA. Такі локації ні в якому разі не можна відвідувати, оскільки виявлені там страшні залишки війни несуть загрозу для життя та здоров’я людей», – наголошують фахівці.

При цьому закликають не чіпати і самі попереджувальні знаки, підкреслюючи, що вони встановлені, аби попередити трагедію. Вже зафіксовано випадки, коли люди, нехтуючи власною безпекою та безпекою оточуючих, прибирають таблички.

Наразі робота з обстеження території Миколаєва триває.

За словами Івана Кубрака, організація перевіряє 4 потенційно небезпечні локації. Згодом фахівці будуть працювати на ще восьми територіях, які можуть бути забрудненими вибухонебезпечними предметами. Тому є вірогідність, що перелік замінованих локацій буде розширюватися.

Віталій Луков подякував за роботу, зазначивши, що міська влада готова надати усю необхідну допомогу, аби якнайшвидше провести гуманітарне розмінування.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button