ЕкономікаСуспільствоТема дня

Сонце, вітер і трохи Tesla: як Миколаїв стає енергонезалежним

Миколаївщина рухається до енергонезалежності: уряд розробляє план децентралізації електропостачання

Цей материал також доступний

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім під час виступу на телемарафоні розповів про поточні можливості та перспективи регіону щодо забезпечення себе електроенергією.

За словами Кіма, область має власне виробництво електрики, зокрема на основі альтернативних джерел, таких як сонце та вітер. Це потенційно дозволяє регіону бути енергетично самостійним.

“Ми маємо власне виробництво електроенергії, навіть на альтернативних джерелах — вітер, сонце, що дозволяє Миколаївській області бути енергонезалежною. Але ми не можемо так працювати, оскільки ми працюємо на спільну енергосистему країни. Проте уряд має плани щодо енергетичної децентралізації, і ми поступово рухаємося в цьому напрямку”, — зазначив Кім.

Також очільник області підкреслив, що через регулярні обстріли критична інфраструктура регіону захищена дизельними генераторами. Окрім того, активно підключаються альтернативні котельні та встановлюються сонячні батареї.

“Щодо форс-мажорів і обстрілів, то ми забезпечили критичну інфраструктуру дизельгенераторами. Зараз підключаємо альтернативні котельні. А окремо до цього ми вже підключаємо сонячні батареї та батарейки: нам нещодавно передали Тесла. Ми це робимо, щоб електрика була для нас безкоштовною”, — підсумував Віталій Кім.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button