Суспільство

Втратили дім через війну? Сертифікат «єВідновлення» допоможе оплатити іпотеку!

Українці зможуть використати сертифікат «єВідновлення» для першого внеску за іпотеку за програмою «єОселя»

Цей материал також доступний

Українці, які втратили своє житло через війну, тепер мають нову можливість вирішити житлове питання — скористатися житловим сертифікатом «єВідновлення» для оплати першого внеску за іпотеку за програмою «єОселя». Про це заявило Міністерство цифрової трансформації України.

У відомстві зазначають:

«Розширюємо можливості єОселі для українців, чию домівку зруйнували росіяни. Більше не потрібно шукати дешевше житло — беріть кредит на нову домівку за програмою єОселя, а перший внесок повністю або частково покривайте сертифікатом єВідновлення».

Кошти з сертифіката резервуються на 30 днів, протягом яких потрібно знайти житло. Якщо за цей період житло не придбано, сертифікат потрібно перебронювати через додаток «Дія» у розділі «Сертифікати на житло». Також подача заяви на іпотеку займає до 10 хвилин, а рішення повідомляється через той же додаток.

Сертифікат для покриття 20% вартості житла

Програма «єОселя» передбачає мінімальний перший внесок у розмірі 20% вартості житла. Якщо сума сертифіката є меншою за цю частку, різницю потрібно доплатити власними коштами. Наприклад, якщо сертифікат на 2 мільйони гривень, а квартира коштує 3 мільйони, раніше потрібно було доплачувати або шукати дешевше житло. Тепер же можна взяти пільгову іпотеку за «єОселею».

Миколаївська область отримала 1,3 мільярда компенсацій

З початку дії програми «єВідновлення» мешканці Миколаївської області отримали понад 1,3 мільярда гривень компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло. Загалом подано 7597 заяв, із яких наразі оброблено 61% звернень, що становить 4647.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button