Пригоди

"Миколаїв – це Росія": зрадницю, яка закликала "повернути" українські міста до складу рф, суд відпустив

Миколаївську мешканку суд визнав винною у вихвалянні росії, але відпустив на волю з випробувальним терміном

Цей материал також доступний

Центральний районний суд Миколаєва виніс рішення щодо жінки, яка публічно закликала “повернути” українські міста до складу Росії, проте звільнив її від реального тюремного ув’язнення.

З матеріалів справи стало відомо, що обвинувачена вела публічний телеграм-канал, де розміщувала антиукраїнські матеріали. Вона закликала до “повернення” Миколаєва, Одеси, Дніпра, Харкова, Донбасу та Херсона до складу Росії, стверджуючи, що ці міста “споконвічно російські”. Зокрема, вона писала:

Росія-Матушка відродить нас, як після Великої Вітчизняної. Без її допомоги нам не впоратися. Ми повинні повернути Миколаєву Росію, а Росії — повернути Миколаїв!”

Ці заклики суд кваліфікував як заклик до зміни державних кордонів України, що підпадає під дію ч. 1 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Під час судового розгляду між обвинуваченням та захистом було укладено угоду про визнання вини. Жінку засудили до 5 років позбавлення волі, однак звільнили від тюремного ув’язнення через укладену угоду. Замість цього її відпустили на свободу з випробувальним терміном на три роки.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button