Суспільство

Миколаївський зоопарк святкує день народження амурських тигриць Пенелопи та Агрипіни

За роки в Миколаївському зоопарку Агрипіна стала матір'ю 27 дітей, а Пенелопа — 20

Цей материал також доступний

21 вересня 2024 року у Миколаївському зоопарку особливий день — свій 19-й день народження відзначають дві амурські тигриці, Пенелопа та Агрипіна. Це значна подія, оскільки в дикій природі тигри живуть 12-15 років, а у зоопарках, завдяки турботі та увазі співробітників, тривалість їхнього життя може бути значно більшою.

Як повідомляють у зоопарку, сестри народилися саме тут. Їхні батьки, тигри Альфа та Пузир, дали початок великій родині. Хоча Агрипіна і Пенелопа довгий час жили разом в одному вольєрі, з віком їхній характер погіршився, що призвело до частих сварок. Зараз тигриці утримуються окремо: одна мешкає у вольєрі, а інша — у зимовому приміщенні, й щотижня їх переміщують.

“Згідно з обліковою документацією, у Агрипіни народилося 27 дітей, а у Пенелопи 20, які роз’їхалися різними зоопарками світу”, – повідомили в зоопарку.

Тигри в Миколаївському зоопарку утримуються з 1978 року, і за цей час тут народилося близько 70 тигренят. Серед них, крім амурських тигрів, були й суматранські, проте вони не розмножувалися. Загальна кількість тигрів, які утримувалися в зоопарку, нараховує близько 80 особин.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button