ПригодиСуспільство

Військових вивели в поля, і кількість жертв знизилася, - Кім про безпеку в Миколаєві

Голова Миколаївської ОВА пояснив, чому безпекова ситуація в області покращилась порівняно з 2022 роком

Цей материал також доступний

Віталій Кім, голова Миколаївської обласної військової адміністрації, під час телемарафону 17 вересня 2024 року розповів про значне покращення безпекової ситуації в області у порівнянні з попередніми роками. Основним чинником такого прогресу стало переміщення військових сил з міст на віддалені позиції, що сприяло зниженню кількості жертв серед цивільного населення.

За його словами, хоча ситуація в області залишається небезпечною, вона суттєво покращилась у порівнянні з тим, що відбувалося у 2022 році.

«Безпекова ситуація в області стабільно небезпечна, але зважаючи на те, як було у 2022 році, то вона значно краще, порівняно з минулими періодами», — зазначив Кім.

«З кінця 2022 року, протягом 2023 року багато військових були переміщені з великих і маленьких міст, умовно, в поля, тому ситуація покращилась. Якщо у 2022 році в нас було 1500 поранених і 500 вбитих, то за минулий 2023 рік від обстрілів загинуло 5 осіб і значно менше поранених. Тому я порівнюю це, на жаль, у жертвах. І кажу, що зараз краще ситуація», — пояснив голова Миколаївської ОВА.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Нужно быть идиотом что бы понять на 3 году войны что расположение военных в жилых зонах, увеличивает жертвы среди мирного населения.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button