Суспільство

Миколаїв отримає допомогу на боротьбу з ожирінням

А також із цукровим діабетом і серцево-судинними захворюваннями

Цей материал також доступний

Миколаїв приєднався до глобальної мережі “Міста здорового життя”. Відповідний меморандум між міськрадою та данською медичною компанією “Ново Нордіск” було підписано 14 вересня 2024 року. Миколаїв є 50-м містом у світі і другим після Києва в Україні, що приєдналось до програми, метою якої є профілактика хронічних захворювань в містах, – повідомляє міська рада.

Документ підписали мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, генеральний директор “Ново Нордіск Україна” Владислав Мороз та заступник Глави місії Посольства Данії в Україні Єнс Альсбірк.

Сєнкевич і партнери

Основна мета ініціативи полягає у створенні доступу до здорового харчування та фізичної активності в містах, що є ключовими факторами для запобігання хронічним захворюванням, таким як цукровий діабет, ожиріння та серцево-судинні захворювання.

“Хронічні захворювання залишаються великою проблемою, і війна, на жаль, посилює проблеми для містян. Суть цієї програми полягає саме у тому, щоб звернути увагу саме на попередження хронічних захворювань. І якщо ми зможемо змінити місто таким чином, що тут буде більш комфортно жити, рухатись і харчуватися, якщо зможемо надати необхідну освіту та розказати про принципи і харчування, і руху, то це зможе покращити ситуацію з хронічними захворюваннями”, – розповів Владислав Мороз.

Він анонсував, що після підписання меморандуму буде проведено аналіз ситуації в Миколаєві, щоб визначити, яким чином можна спланувати цей вплив максимально ефективно.

“Я хотів би подякувати народу Данії за те, що вони підтримують нас, і роблять це не просто на словах, а своїми податками… Цей меморандум, який ми підписали сьогодні, направлений на те, щоб люди були здоровими, він направлений на те, щоб якомога менше людей потребувало медичних послуг. Але ми говоримо і про якість медичних послуг, адже компанія “Нова Нордіск” планує співпрацювати з нашим управлінням охорони здоров’я…”, – зазначив Олександр Сєнкевич.

Під час брифінгу Владислав Мороз детальніше розкрив наповнення меморандуму. Програма зосереджена на попередження хронічних захворювань. Два основних орієнтири в роботі – це фізична активність та доступ до здорової їжі. Це включає спортивні майданчики, велосипедні доріжки, навчальні програми для населення.

Також планується співпраця з лікувальними закладами міста, але точково в контексті діагностики, скринінгу цукрового діабету.

Крім того, передбачається залучення інших партнерів для втілення поставлених цілей.

Читайте новини першими

Связанные статьи

6 комментариев

  1. В мене просто не має слів. А від чого жиріти? Ціни на комунальні послуги захмарні, харчовий кошик також не кожен може собі дозволити , то звідки ожиріння?

  2. Радость пришла откуда не ждали.Еще пару лет ,,покращення,, и Дания начнет у нас учится ,,стройности,,и здорового образа жизни.

  3. Тоесть борьба с "ожирением" - это борьба с коррупцией в Николаеве. Можно понять с двойным смыслом))))
    Если это так, то тогда ДОБРЕ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button