ПолітикаСуспільствоТема дня

Меморіал Ольшанців у Миколаєві позбавлять радянської символіки

У Миколаєві оновлять меморіал Ольшанців за ₴672 тисячі: приберуть радянську символіку

Цей материал також доступний

До кінця 2024 року у Миколаєві планують оновити меморіальний комплекс на честь 68-ми десантників-ольшанців, які загинули під час Другої світової війни. Основні зміни стосуються заміни радянської символіки та оновлення напису на меморіалі.

Згідно з тендером, який оголошений на платформі Prozorro, замовником робіт виступає комунальне підприємство «Миколаївські парки». Вартість реконструкції оцінили в 672 тисячі гривень. На даний момент на меморіалі встановлений напис російською мовою: «Вечная слава героям, павшим в боях за нашу советскую родину», а також радянська зірка.

Після реконструкції напис буде змінений на українську мову: «Вічна слава героям, полеглим за Батьківщину», а зірку замінять на декоративний вінок із датами Другої світової війни (1939-1945). Також буде проведений демонтаж літер, виготовлення нових бронзових елементів та їх встановлення.

Закінчити роботи планують до кінця року.

Нагадаємо, ми писали як у Миколаєві забули Героя війни: вулицю в Корабельному районі перейменували на Пейзажну.

Раніше ця вулиця носила ім’я Андрія Івановича Андрєєва, Героя Радянського Союзу, який загинув, захищаючи місто під час Другої світової війни. Однак, за рішенням голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, в рамках декомунізації, її було перейменовано. Тепер колишня вулиця Андрєєва стала Пейзажною, і ім’я героя залишилося лише у спогадах місцевих жителів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

14 комментариев

  1. Людям не хватает средств на Гемодиализ и на терапию от сложной болезни . Угомонитесь дегенераты

  2. Лучше б от бурьяна избавили. От мусора. Но звезду спилить легче, но не дешевле, понимаю.

  3. Делать нечего! И деньги некуда девать! Лучше бы пенсионерам помогли!историю не изменишь!

  4. Та вгомоніться вже , дайте спокій цим героям . Більше нічим заняться 😡😡

  5. Буквы будут из пенопласта и в золото и бронзой красят,вот увидите,в Одессе так сделали.А зачем все менять,что разве не было тогда героев Великой Отечественной войны?Что деды и отцы не погибли за Родину,.Никто не забыт и ничто не забыто.Что не существует такого символа .Сделайте в другом месте для новых павших героев в войне этой,разве не возможно.Зачем все разрушать.?Людей хоть иногда по спрашивайте согласятся они,а не все сами для отмывания денежек в карман .Ведь народ не глуп и не лох .Столько бедных людей в Николаеве помогите им, пожалуйста.Ломать не строить.

  6. Вбивають історію кожного дня. Викреслюють тих людей які воювали с Гітлером.ми не маємо майбутьнього бо обсираєм минуле .але ще багато залишилось людей чії батьки і діди отваевивали наше з вами життя. Шо ж ви робите?????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button