ПолітикаПригодиСуспільство

Якщо НАТО не діє — Україна зробить свій хід: Рибачук про ядерну зброю

Україна може розпочати виробництво ядерної зброї у разі відсутності гарантій від НАТО — Олег Рибачук

Цей материал також доступний

Якщо Україна не отримає чітких гарантій щодо членства в НАТО, єдиною альтернативою для країни стане виробництво власної ядерної зброї. Про це заявив ексвіцепрем’єр з питань європейської інтеграції, колишній шеф Секретаріату Віктора Ющенка та співзасновник руху “ЧЕСНО” Олег Рибачук в інтерв’ю “Еспресо”.

“Україна має всі умови для виробництва власної зброї”

Рибачук наголосив, що в умовах нинішньої війни з Росією, коли Захід постійно відкладає рішення щодо передачі Україні необхідної зброї, країна повинна розглянути можливість виробництва власних ракет великого радіуса дії. Зокрема, він підкреслив, що залежність від погоджень зі США затягує процес, що унеможливлює ефективну оборону країни.

“Ми маємо всі ресурси для цього: і людський потенціал, і технології, і уранові запаси,” — зазначив Олег Рибачук, посилаючись на думку західних експертів.

Ядерна зброя — останній аргумент України

Рибачук підтримав ідею створення ядерної зброї як крайнього заходу. За його словами, Україна, як і Ізраїль, може офіційно не визнавати наявність такої зброї, але у разі загрози здатна буде нанести відповідний удар по агресору.

“Якщо Захід і НАТО не виконають свої зобов’язання перед Україною, ми змушені будемо збільшувати виробництво власної зброї, в тому числі ядерної”, — заявив він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Абсолютно правильна думка! І чим швидше ми почнемо це робити тим краще. Наші ,,союзники,, в основному зрадники. Їм не болять наше горе,наші смерті,їм не пече пекельний вогонь стертих з лиця землі наших сіл і міст. Сподіватись на порятунок за їхньої допомоги це величезна стратегічна наша помилка. Просто терміново починаймо роботу над створенням своєї ядерної зброї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button