Пригоди

Зрадника взяли під варту за підпали авто військових ЗСУ на замовлення РФ

До підпалу він залучив своїх знайомих і співмешканку.

Цей материал також доступний

Слідчий суддя Центрального районного суду м. Миколаєва Іван Дірко ухвалив рішення про арешт 35-річного мешканця Одеси, який раніше мав судимість, за звинуваченням у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в умовах особливого періоду. Його підозрюють у порушенні ч.2 ст.28 та ч.1 ст.114-1 КК України.

За даними слідства, чоловік погодився на пропозицію представника РФ та за грошову винагороду організовував підпали транспортних засобів військовослужбовців ЗСУ. До цієї діяльності він залучив своїх знайомих і співмешканку. Сам чоловік керував діями групи, надавав інструкції та вказівки щодо підпалів автомобілів.

Координатор дій із підпалами був активний на території Миколаївської, Одеської та Херсонської областей. У Херсоні вже були знищені три військових позашляховики, причетних до цього затримано і взято під варту.

На судовому засіданні обвинувачений заперечував свою причетність, наголошуючи на обмові з боку інших фігурантів. Захист погодився із запобіжним заходом, однак клопотав про можливість внесення застави.

Також під час засідання суд розглянув клопотання щодо його співмешканки, яка, за даними слідства, брала участь у підпалі військового позашляховика в Миколаєві та знімала процес на відео для підтвердження виконання завдання.

Жінка підтвердила свою участь і просила суд не обирати арешт як запобіжний захід, стверджуючи про готовність співпрацювати зі слідством. Однак суд ухвалив рішення про арешт.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button