ПригодиСуспільство

IRIS-T вже в Україні: Німеччина продовжує підтримувати фронт

Німеччина виконує обіцянку щодо постачання комплексів IRIS-T SLM в Україну: перші з них вже надійшли

Німеччина впевнено продовжує постачання Україні зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SLM у рамках раніше оголошених зобов’язань. Як повідомляє агентство Reuters, наразі чотири такі системи вже передані українській стороні, і ще два комплекси очікуються до кінця цього року. Решта шість одиниць будуть поставлені пізніше.

Це підтверджує інформацію про рішучість Берліна у підтримці України, особливо на тлі нещодавно анонсованого нового пакету військової допомоги. Згідно з даними агентства, німецькі військово-повітряні сили вже отримали першу з шести систем IRIS-T, які вони замовили раніше.

Крім систем IRIS-T, наприкінці серпня Німеччина передала Україні значний обсяг додаткової допомоги, що включає 26 дронів-розвідників Vector, шість інженерних екскаваторів, 14 тисяч снарядів калібру 155 мм, десять безпілотних надводних кораблів та інші види озброєння.

Цікаво, що ще у липні Берлін таємно передав Україні великий пакет зброї, у якому, крім IRIS-T, було також HIMARS, десять основних бойових танків Leopard 1A5, двадцять БМП Marder та інше озброєння, частина якого навіть не перебуває на озброєнні самої Німеччини.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button