Пригоди

Кримінальні "гастролери" на службі Кремля: зухвалі підпали військових авто в Одесі та Миколаєві

Росія використовує криміналітет для підривної діяльності: викрито мережу підпалювачів на Півдні України

Цей материал також доступний

Служба безпеки України (СБУ) та Національна поліція успішно провели спецоперацію, в результаті якої вдалося нейтралізувати організоване злочинне угруповання, яке діяло на замовлення російських спецслужб. Це угруповання здійснювало підпали військових транспортних засобів у трьох південних регіонах України: Херсонській, Одеській та Миколаївській областях.

Російські спецслужби, використовуючи кримінальний елемент, намагалися підірвати обороноздатність України. За даними слідства, група діяла під чітким керівництвом ФСБ, з якою координували свої дії через організатора — колишнього ув’язненого з Херсонщини. Цей чоловік, який раніше відбував покарання за наркоторгівлю, після звільнення з тюрми був завербований російською спецслужбою.

У злочинній діяльності він залучив свою співмешканку та двох знайомих, яких знав ще з часів перебування за ґратами. Вони діяли по всій території трьох обласних центрів: відстежували автомобілі Сил оборони України, особливо військові пікапи, що брали участь у бойових діях, і підпалювали їх. Після цього зловмисники фіксували підпали на відео, щоб звітувати перед російськими кураторами.

Викриття та затримання

В рамках спецоперації правоохоронці затримали організатора злочинної групи разом зі співмешканкою в Одесі, а двох виконавців — у Херсоні. Під час обшуків за адресами, де перебували злочинці, були вилучені численні докази їхньої діяльності: автомат Калашникова, пістолет з набоями, гранати Ф-1 та РГД-5, флеш-носії із записаними відеоматеріалами, відеокамера та мобільні телефони із доказами злочинів.

Підозри та наслідки

Наразі усім фігурантам висунуто підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України — перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі. Зловмисники перебувають під вартою, а правоохоронці працюють над додатковою кваліфікацією їхніх злочинних дій.

Спільна операція

Ця успішна спецоперація була проведена СБУ у Херсонській, Миколаївській та Одеській областях за підтримки Національної поліції та під процесуальним керівництвом обласних прокуратур. Результати цієї операції є важливим кроком у боротьбі проти підривної діяльності російських спецслужб на території України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button