Пригоди

ТЦК і поліція кинули пасажирів без водія на гірській дорозі: 50 пасажирів, включаючи дітей, залишилися на вулиці

Водія направили до Івано-Франківська на ВЛК

Цей материал також доступний

30 серпня у місті Яремче на Івано-Франківщині стався інцидент, який сколихнув громадськість. Правоохоронці разом із працівниками місцевого ТЦК (Територіального центру комплектування) затримали водія туристичного автобуса, який перевозив 50 людей із Полтавщини, серед яких було 8 дітей.

Одна з пасажирок, Юлія, розповіла, що автобус зупинився неподалік заправки, щоб люди могли відпочити, поїсти та скористатися туалетом. Близько 8:20 до автобуса під’їхали представники Надвірнянського районного ТЦК разом із поліцейськими. Водія, який мав при собі документи, ключі від автобуса та гроші на пальне, посадили в автомобіль і відвезли. У той час пасажири залишилися на вулиці, не розуміючи, що відбувається і що робити далі.

Особливо тривожним моментом стало те, що разом із водієм у автобусі їхав його 14-річний син, який після затримання батька залишився сам. Хлопчик намагався зв’язатися з батьком, і той зміг лише коротко повідомити, що його доправили до Івано-Франківська, де він наразі проходить військово-лікарську комісію (ВЛК).

Пресофіцер Івано-Франківського ТЦК та СП Дмитро Бойканюк відмовився коментувати інцидент, порадивши звернутися з офіційним запитом до Сухопутних військ ЗСУ.

Юрист Дмитро Моргун підкреслив, що такі дії правоохоронців і працівників ТЦК можуть бути розцінені як порушення Конституції України, оскільки затримання водія та вилучення його з робочого місця без належних підстав є незаконними. За його словами, ці дії можуть бути кваліфіковані за статтями 146 (незаконне позбавлення волі) та 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України.

Пасажири автобуса залишалися на місці до обіду, коли їх пересадили на інший транспортний засіб, організований місцевою владою. Проте затримання водія створило серйозні проблеми з поверненням до Полтави. Другий водій автобуса, Олександр, повідомив, що тепер він змушений самостійно доправити пасажирів додому, хоча для такої довгої поїздки має бути ще один водій.

Затримання водія викликало значний резонанс, і багато хто задається питанням, чи були дії правоохоронців і працівників ТЦК виправданими в цьому випадку, враховуючи, що постраждали не лише дорослі пасажири, а й діти.

Читайте новини першими

Связанные статьи

8 комментариев

  1. Не ТЦК и Полиция.а недоумки.которые стараясь выполнить распоряжение готовы лоб расшибить

  2. Дожились! Как же так можно? Просто нелюди, которые готовы на все для того, чтобы выполнить приказ о мобилизации!

  3. Так як впо, зняти то получается що війна закінчилася?А як так сталося то значить війна Є? Н......хя, непонятно..............🤔

    1. Сергей Сергеев Донецк и Луганск,страдает много лет только непонятно Н.....хя,почему не остановили это всё. Ясно,что не легко но до чего докатилось.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button