ПригодиТема дня

Медичні відходи та трупи тварин: що насправді перевозила вантажівка, яка потрапила в ДТП у Миколаєві?

По документах - 339 кг, а водій розповів про 1900 кг

Цей материал також доступний

28 серпня 2024 року (близько 21:05) у Миколаєві на перетині пр. Центрального та 6-ї Слобідської сталась ДТП між Fiat Doblo та Renault Master. Під час складання адмінматеріалів за фактом аварії, поліцейські з’ясували, що водій автомобіля Renault Master перевозив 339 кг біологічних матеріалів померлих тварин та медичні відходи.

Згідно з документами, керманич перевозив вантаж з Дніпропетровщини до Одеси для подальшої утилізації відходів. Отримувач вантажу – компанія, яка надає комплекс послуг у сфері поводження з відходами та екологічного обслуговування підприємств всієї країни, – повідомили в поліції.

Задля перевірки законності перевезення та дійсності наданої документації відомості про вказану подію слідчі Миколаївського райуправління внесли до ЄРДР за ст. 299 ККУ. Нині з місця пригоди автомобіль з вантажем евакуйовано та відправлено в Одесу.

Завдяки журналістам видання «Новини-N», які знайшли водія та дізналися від нього подробиці, з’ясувалося, що у кузові автомобіля знаходилося 1900 кілограмів різних медичних відходів, зібраних із лікарень міста Дніпра. Частина відходів мала біологічний характер і перебувала у замороженому стані.

Водій також зазначив, що така практика є звичною, і медичні відходи для утилізації транспортують не лише з Дніпра, а й з інших міст України.

Машина з медичними відходами

Щодо інформації про собак, водій пояснив, що його слова неправильно зрозуміли. Під час оформлення ДТП він звернув увагу поліцейських на необхідність швидкого оформлення документів, адже у кузові знаходилися заморожені відходи, які могли відтанути та почати смердіти.

Виникла плутанина, яка призвела до галасу: виявилося, що на утилізацію з усієї України трупи тварин із ветеринарних клінік також транспортують під маркуванням «біологічні відходи» у документах. Через це деякі люди сприйняли, що під біологічними відходами були саме собаки.

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button