ПригодиТема дня

СБУ затримала зека, який на скутері шпигував за військовими для фсб

СБУ викрила у Миколаєві шпигуна фсб, який маскувався під кур'єра і зливав дані про військових

Цей материал також доступний

У Миколаєві Служба безпеки України затримала чергового агента фсб, який займався шпигунством проти ЗСУ. Зловмисник під виглядом кур’єра сервісу доставки збирав розвідувальні дані про розташування підрозділів морської піхоти та інших важливих військових об’єктів.

Найбільший інтерес у ворога викликали бази морської піхоти та склади з озброєнням. Для збору інформації російські спецслужби завербували колишнього в’язня, який провів за ґратами майже 20 років за тяжкі злочини, зокрема за вбивство та пограбування.

Зловмисника завербували ще під час його ув’язнення, а після звільнення фсбшники вийшли на нього через месенджер, запропонувавши гроші за співпрацю. Під прикриттям роботи кур’єра агент шпигував за військовими об’єктами, фіксуючи їх за допомогою фото- та відео.

СБУ змогла викрити зрадника, задокументувала його діяльність і затримала під час проведення розвідки поблизу одного з об’єктів. Під час обшуку в нього знайшли телефон із доказами передачі інформації ворогу.

Агенту пред’явили підозру у державній зраді за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Спецоперація була проведена співробітниками СБУ в Києві та Київській області під керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button