Пригоди

Адвокатки в Миколаєві підбурили лікаря за хабарі робити фальшиві довідки для ухиляння від мобілізації

Наразі жінок тримають під вартою із можливістю внесення застави у розмірах 2,5 млн грн та 510 тис грн

Цей материал також доступний

У Миколаєві викрито адвокатів, які за неправомірну вигоду допомагали військовозобов’язаним отримати відстрочку від мобілізації. Двом жінкам-адвокатам повідомлено про підозру  у підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовій особі та у сприянні незаконного переправлення осіб через державний кордон України, – повідомили в прокуратурі Миколаївської області.

За даними слідства, підозрювані, за попередньою змовою між собою, організували протиправну схему з виготовлення та видачі чоловікам призовного віку документів з фальшивими діагнозами. Для реалізації свого злочинного умислу вони запропонували сімейному лікарю, яка є членом лікарсько-консультативної комісії, за неправомірну вигоду виготовляти та видавати довідки про тимчасову непридатність та захворювання військовозобов’язаних осіб.

Наразі правоохоронцями задокументовано факт надання неправомірної вигоди у сумі 900 доларів США від чоловіка призовного віку. Зазначені кошти у подальшому були передані сімейному лікарю, яка внесла неправдиві відомості про наявність підстав для піклування за його батьком інвалідом. У подальшому, на підставі цього, він отримав відстрочку від мобілізації.

Крім того, одна з підозрюваних надала «клієнту» поради щодо безперешкодного перетину державного кордону України.

Правоохоронці затримали зловмисниць у порядку ст.208 КПК України. Судом стосовно них обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірах 2,5 млн грн та 510 тис грн.

У ході проведення санкціонованих судом обшуків за місцем проживання та роботи фігуранток вилучено докази, що підтверджують їх протиправну діяльність.

Встановлюється повне коло осіб, причетних до зазначеної схеми, «клієнтів», які скористалися їх «послугами».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button