СуспільствоТема дня

Бойлер більше не потрібен? Мери міст мають терміново відновити гаряче водопостачання, - Замазєєва

Відновлення централізоване гаряче водопостачання допоможе зниженню навантаження на енергосистему

Цей материал також доступний

18 серпня під час ефіру національного телемарафону голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Ганна Замазєєва виступила із закликом до міських голів України відновити централізоване гаряче водопостачання. Це, за її словами, допоможе знизити навантаження на енергосистему країни, яке зростає через використання бойлерів у домівках.

Замазєєва підкреслила:

Бойлер є одним із найпотужніших споживачів електроенергії. Ми закликаємо всіх, хто має можливість, відмовитися від нього та повернутися до централізованої гарячої води. Це допоможе нашим енергетикам і зменшить ризики для енергосистеми. Ми звертаємося до мерів міст і територіальних громад забезпечити якісну послугу.

Вона також наголосила на необхідності впровадження теплових насосів у домівках та ОСББ, які можуть стати важливою підтримкою для енергосистеми.

Теплові насоси є найефективнішим обладнанням, яке може забезпечити тепло, гарячу воду, а також охолодження повітря влітку. Це дозволить значно заощадити електроенергію і кошти, — додала Замазєєва.

Нагадаємо, що до 2010 року мешканці багатоповерхівок Корабельного району Миколаєва мали централізовану гарячу воду від котельної МГЗ. Однак після передачі котельної на баланс міста, влада вирішила відмовити жителям у цій послузі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

19 комментариев

  1. Для того, чтобы котлы грели им нужна вода, соответствующая минимальным требованиям очистки. Но корабельная сосна, видимо, этого не понимает. Как и все вокруг сидящие...

  2. У нас в будинках мабудь вже усі труби під гарячу воду перегнили,скільки років відсутня гаряча вода. Це скільки треба грошів ,щоб усе відновити?

    1. Ирина Ефименко, звісно давно перегнили.
      Їх давно вирізали, а металобрухт здали на металолом. А гроші "проїли"😁
      І ніхто вже тепер не буде заново прокладати нові теплотраси гарячого теплопостачання.
      Бо це сьогодні не вигідно!!!
      Хіба що придумають виробники теплопостачальники якісь нові передові технології. Окремо, для конкретного будинку, окремого об'єкту, ОСББ, тощо.

  3. С луны свалились эти говоруны во власти там?!
    Очередное идиотское высказывание.Каша в голове там,нечем думать.

  4. І як ця дама собі уявляє ? В нас з 2013 року немає гарячої води. Під землею вже всі труби вийшли з ладу. А в цьому році в місті й опалення майже не було, на додаток проблеми з постачанням холодної води. То як можна відновити постачання гарячої води? Аби зробити вигляд, що влада посилення працює.

  5. А для нагріву води для централізованого постачання не потрібна електроенергія??? Чи на бойлері не вкрадеш, а на нагріві централізовано .... коли вже вас вдавить, гниди українські!

  6. Як можна керувати державою і бути так далеко від життя в цій державі.Порою здається що держслужбовці живуть на другі планеті.Навіщо пропонувати те що не буде виконано,показати якусь роботу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button