СуспільствоТема дня

Від батьків у Миколаєві вимагають відмовитися від претензій до школи

"Усвідомлюючи загрозу життю і здоров’ю моєї дитини... дозволяю їй відвідувати заклад освіти", - йдеться в затвердженій формі Заяви для очного навчання

Цей материал також доступний

Виконком Миколаївської міськради виніс Рішення від 14.08.2024 року №1341, в якому сказано, що з 2 вересня 2024 року буде організовано освітній процес в закладах загальної середньої освіти м. Миколаєва:

За очною (денною) формою здобуття загальної середньої освіти на підставі заяв батьків або осіб, які їх замінюють, затвердженої форми (додається) – за умови отримання закладом акта огляду (будівлі, споруди, приміщення) щодо можливості його використання для укриття населення як найпростішого укриття або акта оцінки стану готовності захисної споруди цивільного захисту;

Із застосуванням технологій дистанційного навчання на підставі заяв батьків або осіб, які їх замінюють, затвердженої форми – в закладах загальної середньої освіти, в яких немає захисної споруди;
За змішаною формою навчання (поєднання очної і дистанційної форми) на підставі заяв батьків або осіб, які їх замінюють, затвердженої форми – якщо спроможність найпростішого укриття навчального закладу менша кількості учасників освітнього процесу.

В затвердженій виконкомом формі Заяви про надання згоди на відвідування навчального закладу в умовах воєнного стану батьки повинні підписатися під наступним текстом:

Надаю згоду на відвідування дитиною (прізвище, ім’я та дата народження) (назва та адреса закладу).

Свідомо розумію, що заклад не несе відповідальності за перебіг воєнних дій та ситуацію, пов’язану зі збройною агресією Російської Федерації проти України та її наслідками.

Усвідомлюючи загрозу життю і здоров’ю моєї дитини, пов’язану зі збройною агресією Російської Федерації проти України, дозволяю їй відвідувати заклад освіти в умовах воєнного стану.

Із безпековими характеристиками закладу освіти в умовах воєнного стану ознайомлена/ий.

Претензій до працівників закладу та засновника щодо безпечної організації освітнього процесу в умовах перебігу воєнних дій та ситуації, пов’язаної зі збройною агресією Російської Федерації проти України, у закладі освіти в умовах воєнного стану не матиму“.

Зазначимо, що багато кого з миколаївських батьків обурила така форма Заяви, і тепер ще менше з них бажають віддавати своїх дітей на денне (очне, офлайн) навчання до школи.

Нагадаємо: ми писали, що більше половини навчальних закладів Корабельного району не відкриються 1 вересня для очного (офлайн) навчання. 

Прийняти дітей на очну (денну) форму навчання в Корабельному районі зможуть лише 14 з 29-ти навчальних закладів, з них загальної середньої освіти: гімназії №№ 29, 47, 54, ліцей №58 (колишня гімназія №3), ліцей ім. Олега Ольжича.

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

15 комментариев

  1. Створюються всі умови для того, щоб батьки забирали свої дітей з цих навчальних закладів. Дуже шкода!😪

  2. Виктория Шалухина Так. Багатьом вчителям мабуть сподобалась така "праця" вже 5-й рік( ковід + війна). Авжеж, праця онлайн, не викликає стільки напруження і затрати сил, як спілкування в класі з дітьми в живу. Скажу більше, що думаю, багато педагогів взагалі втратили кваліфікацію за ці роки і сьогоднішня ситуація їх влаштовує. Рівень знань з предметів у учнів, зараз, катастрофічно низький, тому батьки наймають репетиторів для своїх дітей

    1. Геннадий Мельниченко За жизнь детей кто будет отвечать если до воздушной тревоги прилетит в школу? Педагоги будут нести ответственность за каждого ученика. Вы об этом думали.

    2. Геннадий Мельниченко В данной ситуации за что нужно бороться так за жизнь каждого ребенка, а школе нужно позаботиться о том чтоб создали такую программу, что бы ребенок легко ее усваивал, и что бы не было психологических травм, детям сейчас намного страшнее и тяжелее. Этому поколению очень сложная сейчас выдалась жизнь, корона, война, и каждый раз борьба за жизнь. У детей детство забрали. Так надо им помочь, преодолеть эти трудности а не усложнять.

    3. Наталья Осипенко Ну я, виклав думку, про якість навчання останніх літ, а не про агітацію способу навчання. Зараз в місті все більше почало працювати дитсадків офлайн і люди шукають можливість туди віддати своїх дітей. Хто там відповідає за життя дітей? Це, по-перше , буде по бажанню батьків, а по-друге, в школі будуть укриття, а дома у батьків, безпечніше, там є укриття? Правило двох стін...

    4. Геннадий Мельниченко Зная как у нас сбивают ракеты, укрытия это не поможет.

    5. Почему никто не за что не хочет брать ответственность? Прививки обязательны, но медицина не несёт ответственность, в школу в сады открывают, тоже все на родителей спихивают. Хорошо устроена эта вся политика

  3. Доброго дня. За результатами останнього опитування батьків 23 (з 31) учня нашого класу обрали дистанційне навчання. У паралельному класі дистанційне обрали 26. Тому ухвалено рішення, що ми продовжуємо навчатися дистанційно на базі нашої школи. Ваш вибір – очне навчання. В нашій школі такої можливості не буде. Дуже шкода з вами розлучатися, але зрозуміло було з самого початку, що задовольнити бажання всіх ми не зможемо. Орієнтуємось на більшість. Вас будуть готові прийняти школи №29, 47 (у школі №40 укриття ще немає). Надсилаю вам зразок заяви, де прописані умови очного навчання. Якщо вони вас влаштовують, то далі необхідно зайнятися документами. Якщо ні або є питання – пишіть/дзвоніть, все поясню.

    Ми теж отримали повідомлення, якщо ми бажаємо навчатись офлайн, то ми маємо забрати документи, зі своєї школи і переходити в іншу!!! Іншого варіанту школа не пропонує, третій рік війна а бомбосховища як не було так мабуть і не буде, як того паркана на котрий збирали гроші з батьків багато років поспіль.....😢😢😢

  4. Жизнь ребёнка , важнее!!!!! Можно учиться и дистанционно !!! Чем сидеть в помещении, и бежать сломя голову, при тревоге, не понятно куда!

  5. Тупой президент, тупые министры, и такая же тупая ВР, что вы ожидали от такой власти ? Скоро подписывать будем что у нас вообще претензий к власти нет, Северная Корея уже нервно курить в сторонке смотря как нас превращают в массу, и даже берет с нас пример.

  6. Ну конечно, чтобы повести ребенка в школу,то нужно потратить деньги на него. Потом утром поднять, накормить и проводить или отвести в школу. Потом встретить и т.д... Отвыкли , напрягает. Редкие учителя достойно проводили обучение онлайн. В основном это ужасно. А про знания детей - растёт поколение безответственных, безграмотных детей.
    По поводу безопасности... Война, опасно везде к сожалению...

  7. Я когда прочитала ,у меня волосы на голове встали дыбом!
    Только дистанционка! Как можно рисковать жизнью своих детей? Жизнь важнее всего! Они заранее сняли с себя ответственность. Чтобы учиться офлайн, нужно все уроки проводить в убежище. Потому что когда будет тревога, будет паника,старшие будут топтать маленьких, будут поломаны и руки и ноги. Но за то в школе требуют медкомиссию. У нас двое детей, и за то время что дома(ковид и война), у них небыло даже насморка. Так что с медкомиссией обойдутся.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button