Суспільство

В 6 разів зросла захворюваність на ковід в Україні, хоча епідсезон ще навіть не розпочався

Наразі у стаціонарах перебувають більше 2500 пацієнтів

Цей материал також доступний

У липні 2024 року в Україні зафіксували майже 12 000 випадків COVID-19, тоді як у червні їх було 2000. Про це повідомив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін на брифінгу.

Як повідомляє LB.ua, наразі у стаціонарах перебувають трохи більше 2500 пацієнтів, що не є надмірним навантаженням. Це звичайний рівень для спалаху захворюваності.

Захворюваність зростає і в інших країнах, таких як США та країни Євросоюзу. Вони виявили, що зростання викликане підвидом “Омікрону” FliRT, який не спричиняє важких форм хвороби у вакцинованих або ревакцинованих людей.

Показники в Україні наразі не вказують на початок епідемічного сезону або необхідність введення окремих обмежень в певних регіонах. Зазвичай спалах захворюваності в Україні трапляється у вересні. Наразі в країні циркулює десять різних варіантів “Омікрону”.

Головний санітарний лікар радить вакцинуватися для зменшення ризиків коронавірусу, а людям з групи ризику – проходити ревакцинацію. До цієї групи входять особи з супутніми захворюваннями, вагітні, медики, освітяни та працівники сфери обслуговування.

Симптоми штампу ОМІКРОН

Нагадаємо, ми писали:
“Флірт” атакує: новий штам коронавірусу шириться Україною

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button