Пригоди

Заступника Міністра енергетики затримали на хабарі пів мільйона доларів: завдяки СБУ і НАБУ

Олександр Хейло може сісти на 12 років у тюрму (з конфіскацією майна)

Цей материал також доступний

Служба безпеки України та НАБУ за допомогою Міністра енергетики розкрили велику корупційну схему, організовану його заступником – Олександром Хейлом. Чиновника затримали у Києві під час отримання хабаря в пів мільйона доларів. За ці гроші він обіцяв керівникам держпідприємств у Львівсько-Волинському вугільному басейні без перешкод передати обладнання з шахт на Донеччині.

СБУ повідомляє, що йдеться про особливе та дефіцитне обладнання з державної вугільної компанії, розташованої в зоні активних бойових дій на сході України, в Покровському.

Отримання хабаря в пів мільйона доларів

Щоб евакуювати це обладнання із зони боїв і використовувати його на шахтах на заході, представники галузі звернулися до заступника Міністра енергетики навесні цього року. Проте чиновник, який мав забезпечити збереження техніки, почав вимагати гроші за її переміщення.

Чиновник залучив трьох спільників до своєї незаконної діяльності: приватного енерготрейдера, керівника енергетичної компанії з Миколаївської області та директора видобувного підприємства з Донеччини. Евакуацію обладнання мали почати з Донеччини після того, як він отримав частину хабаря.

Зловмисники намагалися передати неправомірну вигоду через своїх спільників, але це не допомогло. СБУ детально задокументувала всі етапи передачі хабаря і затримала чиновника та трьох спільників на місці, коли ті отримували частину грошей.

Обшук зловмисників

Затриманим повідомлено про підозру за отримання хабаря відповідно до ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу для всіх чотирьох осіб.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Розслідування проводиться під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Київської обласної прокуратури.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button