Пригоди

У ВМС України підтвердили удар по газовій платформі рф у Чорному морі

Окупанти використовували платформу для GPS-спуфінгу

Цей материал також доступний

Українські Сили оборони завдали прицільного удару по російській газовій платформі в Чорному морі, яку окупанти використовували не за призначенням, а для військових цілей. Цю інформацію підтвердив 10 серпня 2024 року речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, оприлюднивши відповідне відео в Facebook.

Операцію провели берегові ракетно-артилерійські війська ВМС України в співпраці з Головним управлінням розвідки Міноборони. За словами Плетенчука, окупанти використовували платформу для GPS-спуфінгу — підміну GPS-сигналів, створюючи загрозу для цивільного судноплавства в регіоні.

Як стало відомо, за пів доби до удару на платформі було розміщено розвідувальне обладнання та військовий персонал — до 40 російських військових. Водночас на момент атаки на платформі не було цивільних осіб, і вона не використовувалася для свого основного функціоналу.

Дмитро Плетенчук підкреслив, що Україна не могла дозволити використання платформи для військових цілей, що загрожувало безпеці цивільного судноплавства.

“Берегові ракетно-артилерійські війська ВМС ЗС України — це максимально серйозні чуваки”, — додав речник ВМС, підсумовуючи важливість операції.

пост

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button