Пригоди

Шокуюче звільнення: суддя Князєв спійманий на хабарі, суддя Тандир — на вбивстві

Вища рада правосуддя звільнила суддів Князєва та Тандира

Цей материал також доступний

Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Всеволода Князєва та судді Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира за вчинення істотного дисциплінарного проступку.

Всеволод Князєв був викритий під час отримання другого траншу у 450 тисяч доларів США за рішення на користь олігарха Костянтина Жеваго. 15 травня 2023 року його затримали, а вже 16 травня він був звільнений з посади голови Верховного суду. У цій справі також фігурує миколаївський нотаріус Кирило Горбуров.

ВАКС арештував Князєва із заставою в 107 мільйонів гривень, яка згодом зменшувалася. 3 серпня 2023 року НАБУ оголосило підозру олігарху Жеваго. Розслідування у справі стосовно колишнього голови Верховного Суду завершилося 3 жовтня. Пізніше суд ще раз зменшив розмір застави для Князєва з 35 до 27 мільйонів гривень.

Спільник Князєва Олег Горецький визнав вину і пішов на співпрацю зі слідством, за умовний вирок на ЗСУ буде передано майже 63 мільйони гривень, а також має дати викривальні покази. Суд засекретив вирок спільнику Князєва.

31 січня, після внесення застави в розмірі 18,168 мільйона гривень, Князєв вийшов з-під варти. Від 6 лютого він був відсторонений від правосуддя за рішенням ВРП.

Олексій Тандир 26 травня 2023 року, керуючи Lexus ES350, за три хвилини до комендантської години збив насмерть 22-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка, який чергував на блокпосту. Від 27 травня Тандир перебуває у СІЗО. Експертиза встановила, що він намагався сфальсифікувати результати аналізу на алкоголь, здавши воду й слину замість сечі.

ДБР завершило розслідування справи судді Тандира, йому загрожує до 10 років ув’язнення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button