Пригоди

Як миколаївський топ-чиновник став криптовалютним мільйонером

Заступника керівника сервісного центру МВС зловили на фальшивому декларуванні криптовалюти на мільйони!

Цей материал також доступний

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) повідомило про виявлення масштабних порушень в деклараціях заступника начальника Регіонального сервісного центру ДСЦ МВС у Миколаївській області.

Деталі справи:

Згідно з інформацією НАЗК, у декларації за 2021 рік чиновник задекларував криптовалюту Bitcoin на суму 100 млн грн. Під час перевірки виявилося, що він не зміг підтвердити наявність цієї криптовалюти.

У декларації за 2022 рік було вказано ще більші суми криптовалюти на понад 48 млн грн. Чиновник заявив про викрадення холодного криптогаманця, що унеможливило перевірку частини задекларованих активів. Інші документи, які він надав, також не дозволили підтвердити правдивість його декларації.

Коментар НАЗК:

«Чиновники, намагаючись придумати нові способи приховування своїх сумнівних доходів, часто відображають у декларації неправдиві відомості про криптовалюту – їхню наявність, дату придбання, кількість та вартість цифрових активів. Або взагалі не вказують відомостей про те, що ними володіють, оскільки не мають підтвердження законності джерел походження коштів на їхнє придбання».

НАЗК наголошує, що такі схеми швидко обчислюються під час повної перевірки декларацій. У цьому процесі агентство тісно співпрацює з Департаментом кіберполіції Нацполіції України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button