Пригоди

Керівник ТЦК організував викрадення та побиття батька чотирьох дітей

ВІДЕО

Цей материал також доступний

Потерпілий, житель Чортківського району в Тернопільській області, який не підлягав мобілізації як батько чотирьох дітей, троє з яких неповнолітні, розповів, що вночі до його будинку вдерлися люди в формі, почали бити його ногами, а потім витягли з дому і відвезли у невідомому напрямку. Ось що саме він розповів:

“Я сперечався і казав, що права мене забирати вони не мають, бо у мене четверо дітей. Знову почали бити, копали ногами. Наступного дня мене відвезли на автобусну зупинку. З’ясувалося, що за мене заплатили викуп. Гроші зібрали родичі та заплатили за мене 30 тисяч гривень”.

Після того, як чоловіка відвезли працівники ТЦК та СП, у нього виявили переломи ребер та інші травми. У Тернопільському обласному ТЦК СП обіцяють всіляко допомагати правоохоронцям у викритті тих, хто дискредитує військових.

Потерпілий батько чотирьох дітей

Національна поліція України повідомляє, що оперативники карного розшуку та слідчі Головного управління Нацполіції в Тернопільській області, за підтримки Міноборони та ЗСУ, викрили злочинний план. Виявилось, що корупційну схему організував керівник місцевого ТЦК, залучивши ще чотирьох осіб: трьох працівників центру комплектування та одного колишнього військовослужбовця.

Члени організованої злочинної групи вимагали гроші за допомогу у уникненні мобілізації: за непроходження медкомісії, оновлення військових даних або отримання відстрочки. Щомісяця вони заробляли від 100 000 до 150 000 доларів, які ділили між собою залежно від виконаних завдань.

Вимагали гроші за допомогу у уникненні мобілізації

24 липня після оголошення підозри суд обрав фігурантам запобіжні заходи з правом внесення застави в 242 тисячі гривень, і вони скористалися цією можливістю. Проте слідчі та працівники кримінальної поліції не припиняли роботу, і в ході досудового розслідування виявили нові деталі у справі.

За словами заступника начальника ГУНП в Тернопільській області Андрія Ткачика наразі відомо про шістьох людей, які, відповідно до закону, не підлягали мобілізації. Проте підозрювані їм також погрожували та залякували, вимагаючи кошти, як зазначає Андрій Ткачик:

“Поліція звертається до громадян, хто потерпів від цих осіб, звертайтеся до ГУНП або до територіальних підрозділів поліції за місцем проживання, щоб ми могли встановити об’єктивну кількість потерпілих. Я впевнений, що їх буде набагато більше”.

2 серпня на брифінгу з журналістами начальник ГУНП в Тернопільській області Сергій Зюбаненко заявив:

“Це було зроблено превентивно, щоб усі зрозуміли, що поліція закривати очі на такі речі не буде. Бо якби все відбувалося, як звичайна наша реалізація, то мало б до кого це дійшло”.

Організатору та чотирьом спільникам висунули підозри

Організатору та чотирьом спільникам висунули підозри за кількома кримінальними статтями, зокрема:

  • Прийняття або одержання неправомірної вигоди за ч. 3 ст. 369-2;
  • Прийняття або одержання неправомірної вигоди у великому розмірі за  ч. 3 ст. 368;
  • Незаконне позбавлення волі з заподіянням фізичних страждань за ч. 2, 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 146;
  • Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження за ч. 2, 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 122.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Слідчі подали клопотання про тримання під вартою без права внесення застави.

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button