Пригоди

Голову окупаційного "міністерства" з Херсона притягнуть до суду за колабораційну діяльність

Зловмисник із початку окупації Херсонщини добровільно почав співпрацювати з окупантами

Цей материал також доступний

Миколаївська обласна прокуратура повідомляє, що зловмисник із початку окупації Херсонщини добровільно почав співпрацювати з окупантами, став заступником міністра в окупаційному “міністерстві молоді та спорту” Херсонської області, а пізніше обійняв посаду виконуючого обов’язки міністра цього “міністерства“.

Головне управління Національної поліції в Миколаївській області повідомляє, що під час розслідування встановлено, що псевдопосадовець очолював окупаційне “міністерство” за російським законодавством. Він представляв Херсонську область у федеральних органах, організовував конференції та наради, приводив документи у відповідність до російських норм, реалізовував програми з молодіжної політики та спорту, а також збільшував штат працівників спортивних установ.

Миколаївська поліція, разом з прокуратурою і СБУ, зібрала докази проти підозрюваного у колабораційній діяльності. Йому заочно повідомили про підозру за частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування щодо колаборанта завершене, обвинувальний акт передано до прокуратури, яка направила справу до суду для розгляду.

Зловмиснику загрожує до 10 років ув’язнення, позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 10-15 років, а також конфіскація майна або без неї.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button