Пригоди

Видача водійських посвідчень миколаївцям: викрито корупційну схему

Наразі визначають, який запобіжний захід обрати підозрюваним

Цей материал також доступний

Під процесуальним керівництвом Херсонської обласної прокуратури викрито корупційну схему, в якій брали участь начальник одного з загонів ГУ ДСНС Херсонської області та четверо інших осіб. Серед них – діючий і колишній правоохоронці, працівник автошколи та посадовець територіального сервісного центру.

Херсонська обласна прокуратура повідомляє, що, за даними слідства, співробітник ДСНС разом із іншими підозрюваними організував злочинну схему для отримання неправомірної вигоди від громадян. Вони створили систему, яка забезпечувала безперешкодне та швидке отримання послуг у сервісних центрах МВС України в Херсонській та Миколаївській областях. Кожен учасник групи відповідав за свій напрямок діяльності.

Ціна «послуги» залежала від складності питання і в середньому становила 20 тис. грн з людини, не враховуючи обов’язкові платежі. Серед клієнтів злочинної групи були регіональні високопосадовці, їхні родичі та знайомі.

Корупційна схема в Миколаївському МВС

Група переважно «допомагала» отримати водійські посвідчення. Вони використовували зв’язки в сервісних центрах, щоб забезпечити успішне складання теоретичних і практичних іспитів та подальше оформлення документів.

Під час обшуків у помешканнях і на робочих місцях підозрюваних знайшли чорнові записи, бланки документів, печатки, штампи, гроші, мобільні телефони та інше.

Також виявили, що на одну з банківських карток організатора схеми надійшло понад 200 платежів на загальну суму понад 760 тис грн.

Наразі визначають, який запобіжний захід обрати підозрюваним.

Слідчі дії тривають, і встановлюються всі особи, причетні до цієї схеми. Досудове розслідування проводять слідчі ДБР у Мелітополі.

Група «допомагала» отримати права

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. Будь ласка, зробіть ліфт в гуртожитку адреса:пр.Богоявленський 340/1, Там не потрібні документи,щоб їздити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button