Пригоди

На 8 років: жителя Южноукраїнська засуджено за шпигунство на користь агресора

Його злочинну діяльність було припинено в червні 2023 року

Цей материал також доступний

Під контролем Миколаївської обласної прокуратури суд визнав винним 37-річного жителя Южноукраїнська в тому, що він незаконно поширював інформацію про переміщення та розташування Збройних Сил України під час воєнного стану.

Управління СБУ в Миколаївській області повідомляє, що зловмисник потрапив у поле зору ворога через свої прокремлівські дописи в російському Телеграм-каналі. Він збирав і передавав агресору інформацію про базування та чисельність підрозділів Сил оборони, що охороняють Південноукраїнську атомну електростанцію.

Зокрема, ворога цікавили точні координати розташування військових формувань, що забезпечують оборону АЕС та міста-супутника Южноукраїнськ. Ці конфіденційні дані були необхідні окупантам для підготовки прицільних ракетних ударів.

Російські «куратори» виплачували гроші за виконання завдань. За попередніми оцінками, зловмисник отримав від агресора близько 9 тис. грн за виконані завдання.

Співробітники СБУ затримали його під час спроби передати координати і фотографії одного з військових об’єктів. У затриманого було вилучено мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.

Його злочинну діяльність було припинено в червні 2023 року.

Під час очікування вироку суду зловмисник перебував під вартою. Враховуючи його співпрацю зі слідством, суд призначив йому 8 років тюремного ув’язнення.

Досудове розслідування проводила СБУ в Миколаївській області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button