Пригоди

Підліток з Одеси, який був агентом ФСБ росії, намагався підпалити ТЦК на Вінниччині

Також перевіряється, чи не причетний хлопець до подібних злочинів в інших регіонах

Цей материал також доступний

У Вінниці Служба безпеки України разом з Національною поліцією затримали агента ФСБ, який спробував підпалити адміністративну будівлю ТЦК. Контррозвідники СБУ затримали його на місці події після того, як він кинув «коктейль Молотова» у стіну військкомату та зняв загоряння на свій мобільний телефон.

За даними СБУ, підозрюваним виявився 17-річний мешканець Одеси. Він потрапив під увагу ФСБ навесні цього року через спроби знайти швидкий заробіток в інтернеті. Розмістивши резюме на одному з сайтів, він отримав пропозицію від російського агента, який заплатив йому за підпали об’єктів військової інфраструктури та автомобілів українських захисників.

Національна поліція повідомила, що 6 липня 2024 року близько 04:15 отримала інформацію про підпал Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Невідома особа кинула в будівлю дві пляшки із запальною сумішшю, що спричинило пожежу. Вогонь був швидко ліквідований військовими.

«коктейль Молотова»

Під час обшуків у підозрюваного знайшли саморобну запалювальну суміш і мобільний телефон, який він використовував для зйомки злочину та спілкування з агресором.

З’ясувалося, що навесні кремлівські агенти запропонували хлопцю, який шукав роботу в інтернеті, легкі гроші. Спочатку він виконував «тестові» завдання і надсилав росіянам фотографії об’єктів Сил оборони в портовому місті. Потім його направили до Вінниці для підпалу будівлі ТЦК, а далі планувалося, що він поїде на Житомирщину.

Поліцейські передали підозрюваного до УСБУ у Вінницькій області. Його дії кваліфіковані як підпал об’єктів, що мають важливе оборонне значення, під час воєнного стану. Також перевіряється, чи не причетний хлопець до подібних злочинів в інших регіонах.

Йому оголосили підозру за статтею, яка передбачає до 15 років ув’язнення або довічне, з можливим конфіскацією майна.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button