Пригоди

Вкрали 14 га: на Миколаївщині судитимуть посадовицю та двох інженерів

На Миколаївщині розслідують справу щодо незаконного захоплення земельної ділянки площею 14 га, в результаті якого Первомайська селищна рада зазнала збитків на суму понад 350 тисяч гривень. Підозрюваними є керівник одного з відділів управління надання адміністративних послуг ГУ Держгеокадастру у Миколаївській області та два сертифіковані інженери-землевпорядники.

У ході досудового розслідування, проведеного слідчими відділення поліції №5 Миколаївського райуправління за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області ДСР НПУ та під процесуальним керівництвом Миколаївської окружної прокуратури, було встановлено, що інженери-землевпорядники, віком 71 та 33 років, за попередньою змовою підробили державний акт на право приватної власності на земельну ділянку.

На підставі підробленого акту вони розробили технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки та залучили посадову особу Держгеокадастру, яка здійснила ряд несанкціонованих змін у Державному земельному кадастрі. В результаті цих дій земельна ділянка площею 14 га незаконно перейшла у приватну власність.

Підозрюваним інкримінується зловживання повноваженнями та вчинення несанкціонованих дій з інформацією, що призвело до значних фінансових збитків для селищної ради. Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Усім трьом підозрюваним загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button