Пригоди

Мер на Одещині "віджав" базу відпочинку та погрожував власниці облити її кислотою

Затримання мера Білгорода-Дністровського: обман, погрози та спроба заволодіти базою відпочинку

Цей материал також доступний

19 липня правоохоронні органи підтвердили затримання міського голови Білгорода-Дністровського на Одещині, Віталія Граждана. Він підозрюється у спробі заволодіти базою відпочинку на узбережжі Чорного моря, використовуючи обман, погрози та залякування.

Про це повідомляють Національна поліція, Офіс Генерального прокурора та Служба безпеки України.

За даними слідства, мер разом зі спільниками вмовили власницю рекреаційного об’єкта передати комплекс у власність підконтрольного їм товариства. Після передачі майна потерпіла отримала 50% корпоративних прав на об’єкт, а інші 50% дісталися підконтрольній меру особі. Згодом жінку усунули від управління базою та доходів, а новий співвласник почав шукати покупців на комплекс.

Коли потенційні покупці знайшлися, учасники злочинного угруповання зустрілися з жінкою, погрожуючи облити її кислотою у разі відмови передати решту корпоративних прав на об’єкт.

Аби реалізувати оборудку, мер залучив знайомого адвоката, підконтрольних реєстраторів та нотаріусів, які мали переоформити “віджату” туристичну базу на потенційних покупців. Затримали мера під час отримання ним 30 тисяч доларів завдатку від покупців турбази.

Слідчі повідомили посадовцю про підозру в організації вимагання передачі права на майно з погрозою насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України). Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Організатору злочинного угруповання загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button