Пригоди

Пасажирка померла від спеки в поїзді - підтвердження від "Укрзалізниці"

Кожен випадок дуже боляче переживати, коли дізнаєшся про такі ситуації

Цей материал також доступний

19 липня 2024 року керівник пасажирського напрямку “Укрзалізниці” Олександр Перцовський дав інтерв’ю в програмі “Сніданок з 1+1“. Ведучі підняли питання про відео, яке поширюється в інтернеті, про те, що 16 липня у поїзді “Запоріжжя-Ужгород” від спеки померла жінка, і запитали про алгоритм дій у таких ситуаціях.

“Підтверджується, що це потяг “Запоріжжя-Ужгород”. Ми просто не педалюємо кожний такий випадок, коли в поїздах подорожує понад 100 тисяч людей. На жаль, особливо в літній період трапляються такі природні смерті, але вони не стають сухою статистикою. Кожний випадок дуже ретельно розбирається. Ми перевіряємо, чи можна було запобігти цьому? Чи можна було швидше зреагувати, як оперативно ми викликали медиків і наскільки швидко вони приїхали?”, – каже Олександр Перцовський.

На запитання про наявність деталей Олександр Перцовський відповів, що наразі їх немає, і пояснив, що білети до вагону відразу продавалися як без кондиціонера, оскільки в ньому немає надійної системи кондиціонування.

Він також звернувся до пасажирів з таким закликом:

“Я, використовуючи цей ефір, звертаюся до всіх пасажирів: температурні рекорди побиті, у нас половина парку взагалі не обладнана кондиціонерами. Тому, будь ласка, враховуйте це перед плануванням подорожі. Ми чітко маркуємо ті вагони, які мають надійні системи кондиціонування, сніжинкою, щоб люди знали. Якщо є проблеми зі здоров’ям, маленькі діти або довга поїздка в таку спеку, перенесіть її на декілька днів. Здоров’я понад усе”.

Олександр Перцовський також зазначив, що якщо раптом стало погано, не слід зволікати і потрібно негайно звертатися до провідників:

“Вони усі проінструктовані. Якщо в поїзді є вагони з кондиціонуванням і є вільні місця, ми зробимо все можливе, щоб пересадити пасажирів. При необхідності висадимо на вокзалі, викличемо медиків. У зв’язку з аномальною спекою дуже закликаємо всіх дбати про себе і попереджати нас. Наші працівники мають аптечки, і ми намагаємося уникати таких випадків. Кожен випадок дуже боляче переживати, коли дізнаєшся про такі ситуації”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button