Пригоди

Масштабна спецоперація: 70 обшуків і 30 підозр у справі розкрадання 138 млн грн, виділених на ЗСУ

Серед підозрюваних - і представник Миколаївщини

Цей материал також доступний

Офіс Генпрокурора разом із ДБР, СБУ, НПУ та іншими органами провів масштабну операцію для розкриття розкрадань бюджетних коштів, виділених на ЗСУ, з загальними збитками понад 138 млн грн. До розкрадань були причетні службовці квартирно-експлуатаційних підрозділів і представники комерційних структур з усіх регіонів України. Деякі з них також викриті в недбалому виконанні військових обов’язків і незаконному збагаченні.

Як повідомляє Офіс Генеральної прокуратури, за результатами слідства затримано та повідомлено про підозру 30 особам, з яких 15 є членами організованих злочинних груп. Серед підозрюваних — 3 начальники квартирно-експлуатаційних управлінь у Харкові, на Миколаївщині та Дніпропетровщині, 7 начальників квартирно-експлуатаційних відділів у Кропивницькому, Чернігові, Львові, на Прикарпатті, Житомирщині, Волині та Луганщині, а також представники комерційних структур.

Начальники квартирно-експлуатаційних управлінь

Посадовцям інкримінують розкрадання грошей через завищені ціни на паливо, електрику, газ, меблі та будівельні роботи для армії. Їх також звинувачують у зловживанні владою, недбалому виконанні службових обов’язків і участі в злочинних групах.

Одному з підозрюваних, начальнику регіонального КЕВ, інкримінують незаконне набуття активів на суму 11,7 млн грн. Це майно включає комерційну власність, земельні ділянки та інші цінності, оформлені на довірену особу.

У рамках слідства правоохоронці провели понад 70 обшуків в приміщеннях структурних підрозділів територіальних квартирно-експлуатаційних управлінь і комерційних підприємств по всій Україні, включаючи Західний, Центральний, Південний та Східний регіони.

Зараз вирішується питання про обрання запобіжних заходів для підозрюваних.Слідство у кримінальному провадженні продовжується.

Затримано посадовців

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button