Пригоди

Горіли будинки в Корабельному районі, в Галицинівській громаді та інших... За добу на Миколаївщині сталося 45 пожеж

Серед них в житловому секторі - 11

Цей материал також доступний

Черговий караул 5 державної пожежно-рятувальної частини не допустив поширення вогню всередину будинку під час ліквідації горіння покрівлі (2 кв.м) в Корабельному районі міста Миколаєва. Про це в оперативному зведенні за минулу добу повідомляє 18 липня 2024 року Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.

Окрім Корабельного району міста Миколаєва, сталися й інші пожежі в помешканях городян. Так, на гасіння балкона та кімнати квартири на 4-му поверсі 9-ти поверхового житлового будинку в Заводському районі залучались одразу три пожежно-рятувальних відділення. Професійними діями не допущено перекидання на суміжні приміщення й ліквідовано на площі 5 кв.м. Незначне займання речей домашнього вжитку в житловому будинку зафіксовано в мікрорайоні Велика Корениха. А під час гасіння пожежі матраса в підвальному приміщенні п’ятиповерхівки Центрального району Миколаєва виявлено тіло загиблого чоловіка 1972 р.н. Обставини з’ясовують співробітники поліції.

Також в Галицинівській ТГ Миколаївського району рятувальникам та місцевій пожежній охороні довелось двічі працювати на пожежах. Спочатку гасили господарчу будівлю на площі 50 кв.м в с. Степова долина, пізніше – житловий будинок площею 80 кв.м в с. Прибузьке.

Масштабне горіння покрівлі цеху, що не експлуатується, ліквідовували надзвичайники 2, 3, 4 ДПРЧ у м. Миколаєві.

Загалом до Служби порятунку Миколаївщини протягом 17 липня та в ніч на 18 липня 45 разів надходили повідомлення про пожежі. Серед них: в житловому секторі – 11, суха трава, лісосмуги, пожнивні залишки, сміття – 28, на об’єкті – 3, на транспорті – 2.

Пожежа

В Баловнянсько-Матвіївському лісовому урочищі на території Костянтинівської ТГ Миколаївського району сили оперативно-рятувальних підрозділів Миколаївського гарнізону оперативно-рятувальної служби працювали за третім номером виклику. Горіла хвойна підстилка площею 4 га. Для моніторингу ситуації залучався квадрокоптер. Допомагали працівники державного підприємства “Ліси України” та місцеве населення.

Транспортні засоби займались на Вознесенщині, а саме: автомобіль ВАЗ Priora горів (площею 5 кв.м) у с. Сергіївка Братської ТГ, Volksvagen Passat – с. Новогригорівка Веселинівської ТГ (8 кв.м). В першому випадку підрозділи ГУ ДСНС не залучались, в другому окрім транспортного засобу довелось гасити пожежу сухостою площею 2,7 га.

Загалом на пожежах працювали 220 чоловік, 59 одиниць техніки, з яких 2 водовозки та автомобіль газодимозахисної служби аварійно-рятувального загону спеціального призначення, чергова зміна оперативно-координаційного центру відділення місцевих пожежних охорон “Пересадівка”, “Галицинове”, “Щербані”, “Бузьке”, “Широколанівка”, “Шевченкове”, лісівники, додаткова техніка від приватних підприємців та фермерських господарств.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button